Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
- promo -
Petak, 3. 1. 2014.

Trapan, Nigra Virgo Revolution 2012

Piše: 
Trapan, Nigra Virgo Revolution 2012

Nigra Virgo Revolution je iz godine u godinu sve bolji i bolji. S razvojem vinograda čini se da i Bruno sazrijeva u vinskom smislu. 

Trapan, Nigra Virgo Revolution 2012

Iz relativno specifične i hirovite 2012. godine, gdje je teško govoriti o ekstra klasi sortnih vina, sinergijskim efektom nastao je ovaj mali ljepotan. Pedantan rad i briga u vinogradu, s pažnjom usmjerenom ka detaljima preduvjet su zdravijeg i opuštenijeg rada u podrumu koji Trapan svjesno i uspješno koristi.


Bogata tamno crvena boja, mladenački je nabijena i živa, blista iz dubine s purpurno-krvavim nijansama ukazujući na mesnati sadržaj koji će uslijediti. Prvi se nos prezentira u vidu dominantnog Cabernet Sauvignona s grafitnom herbalnošću i tamnim šumskim voćem iza čega slijede arome pržene kave, suhe kože i kombinacije slatkasto-pikantnih začina (crvena mljevena paprika?). Sve zajedno posloženo je u svježu i čistu, potencijalno vrlo skladnu cjelinu.

Na nepcu je mesnato, tjelesno i sveprisutno s obiljem čvrstih i gustih, stežućih tanina, dovoljne svježine. Ove je godine Revolution u doslovnom smislu riječi začinjen se nešto više Syraha (35%) što se posebno primjećuje u pikantno suhom završetku. Unatoč brojnim taninima, glatka tekstura i prividna uljnost dominira gutljajem. Ta početna „masna“ tekstura jasno ukazuje na mladost vina kojemu svakako treba određeni period mirovanja u boci, stoga preporuka – nakon kupnje se suzdržite barem do proljeća kada bi ovo trebala biti još ozbiljnija priča.     

Kombinacija modernog ali ipak prizemljenog aromatskog profila sa slasnim, zemljano-voćnim okusima presjek je dva vinska svijeta, gdje se s odmakom vremena Istra polako i pozicionira.       

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -