Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Ponedjeljak, 17. 4. 2017.

Jelena Puh Miloš Recenzije by Jelena Puh Miloš:

Graševina Mihael, 2015., OPG Gašparinčić

Piše 
Graševina Mihael, 2015., OPG Gašparinčić

U Šenkovcu, 25 km od Zagreba, na samoj granici sa Slovenijom, živi divna obitelj Gašparinčić. Otac Željko i sin Josip iz hobija su se počeli baviti vinarstvom, a ljubav koju pružaju vinogradima i vinu daje vrhunske rezultate. Vinarija obitelji Gašparinčić možda nije toliko poznata javnosti, ali je poznata po osvojenih 92 boda na Decanterovom natjecanju 2016. godine za svoju predikatnu Graševinu iz 2013., a godinu ranije su dobili pohvalu za Graševinu iz 2011.

Graševina Mihael igrom sreće mi je završila u rukama, jer je to, ipak, vino iz limitirane serije od oko 200-tinjak boca.

Graševina Mihael, 2015., OPG GašparinčićVino je bistro, predivne žute boje, sa zelenkastim odsjajem.

Na prvu, u mirisu se otkrivaju note dozrelog i prosušenog voća. Miris se s vremenom postupno otvara i oslobađaju se ugodne note citrusa, prožete mednim aromama.

U okusu je puno, s još uvijek prisutnim blagim taninima, a osjeća se i nježna nota mineralnosti.

Ovo vino je dobar pokazatelj da se iz hladnijih područja ovog kraja može dobiti okusno punija i bogatija Graševina.

Svježinu u okusu daju istančane kiseline i blaga prisutnost tanina, što vinu daje mogućnost dužeg odležavanja u boci i otvara put ka tercijarnim aromama koje se već lagano naziru.

Preporuka je poslužiti vino na 10 - 12 °C uz svinjetinu u srednje blagim umacima, uz tjesteninu u jačim umacima, čak i tjesteninu s tartufima. Lijepo će pristajati i uz puricu s mlincima ili pečenu patku.

Cijena: 60 kn

Jelena Puh Miloš

Jelena Puh Miloš je dio tvrtke Eno expert, uz Miodraga Hruškara i Krešimira Hrena. Ova se tvrtka bavi vinarskim konzaltingom i edukacijom, a Jelena vodi Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i specijalizirane programe. Među publikom, najpopularniji je tečaj naziva VinoLjubac, nakon kojeg je polaznicima na raspolaganju nekoliko tečajeva koji su nadogradnja osnovnom tečaju.

Website: www.enoexpert.hr

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -