Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Petak, 7. 2. 2014.

Miljas, Grk 2012

Piše: 
Miljas, Grk 2012

Miljas, Grk 2012Ima života za Grk i izvan lumbarajskog polja! Oskudnim količinama korčulanskog Grka stiže pomoć iz konavoskog polja gdje se ova sorta, što je široj publici slabo poznato, tradicionalno uzgaja dugi niz godina, s na žalost zanemarivim kvalitativnim i komercijalnim rezultatima. Obitelj Miljas je jedna od rijetkih (ako ne i jedina) iz toga kraja koja je razvila ozbiljniji pristup proizvodnji, potpisujući se na sadržaj butelje osobnim i lokalnim potpisom kao neophodnim preduvjetom za širenje izvan kruga lokalnih ugostiteljskih objekata i prodaje na vlastitom pragu.

Čista i bistra, „podebljana“ zlatno žuta boja smireno se razlijeva po stijenkama čaše oslobađajući slatkaste mirise voćnih žele bombona i marmelade od bijele šljive uz tonove alkoholno-kremaste mekoće. Diskretno se pojavljuju i plemenitiji mirisi kasnije berbe na koji se nadovezuje otvoreniji oksidativni karakter primjetan i kroz gutljaj. U ustima je bogato, slojevitih okusa i toplo Prigušenu svježinu djelomično nadomješta određena herbalna nota koja donosi dašak života. Slasni gutljaj pun okusa završava nešto grubljim, umjereno dugim završetkom slatkih začina i gorčinom svježeg oraha.

Zanimljivo i organoleptički pristupačno vino koje je uz nedostatak referentnih okvira prethodnih berbi i eventualno drugih proizvođača nezahvalno etiketirati stoga nam preostaje iščekivanje sljedećih punjenja.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -