Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Preporuke
Sada već pomalo daleke 2006. godine, Mladen Uzelac i Radoslav Bobanović pokreću projekt MasVin. Na području općine Polača (Ravni kotari, Zadarska županija) uzimaju koncesiju na zemlju i kreću s projektom koji se činio pomalo nestvaran.…
Nedjelja, 23 Rujan 2018

Vinarija Prović, Opuzen

Piše
U zadnjih nekoliko godina ime vinarije Prović sve se češće spominje u krugu vinoljubaca. Ova mala vinarija polako se, ali sigurno, probija prema vrhu. Za početak, treba reći da su njihovi vinogradi smješteni u blizini…
Ponedjeljak, 27 Kolovoz 2018

Terra Madre, Komarna

Piše
Sve je počelo prije cca 25 godina kada su trojica prijatelja, Damir Dominiković, Stipe Dominiković i Davor Martinović, odlučila osnovati tvrtku. Ostvarili su svoj naum i tvrtka, nazvana Poljopromet, krenula je sa svojim putovanjem. Kao…
Ponedjeljak, 06 Kolovoz 2018

Vinarija Rizman, Komarna

Piše
Još tamo na početku, prije sad već dosta godina, kada je Komarna kao vinska regija tek nastajala, rekao sam da će to biti jedno od najboljih vinogradarskih područja u Hrvatskoj. Danas to moje predviđanje potvrđuju…
Kada su u izboru za Regional Trophy Bijelog grozda, nagrade za vinski turizam, za koju prvenstveno glasuje publika, a koji je dodijeljen na konferenciji u Iloku, osvojili visoko treće mjesto, itekako su me zainteresirali. Spletom…
Ponedjeljak, 23 Srpanj 2018

Belje - sljedivost i kvaliteta

Piše
Kada kažemo Belje, mnogi će odmah pomisliti na ABC sir, ja ću recimo odmah pomisliti na vino, neki upućeniji pomislit će na meso i da sve je to točno. Belje je jedna od naših najvećih…
Svi znate gdje je Istra. Ma, naravno, pa čak i gdje je Vižinada, ali gdje je selo Lašići... E, to znaju pravi šmekeri. Zašto? Pa zato što tamo živi i radi obitelj Pilato. Obitelj Pilato…
Subota, 23 Lipanj 2018

Placa 51, Rijeka

Piše
Kada pričamo o vrhunskoj gastronomskoj ponudi, tada je Kvarner uvijek visoko na listi. Međutim, pritom obično mislimo na Opatiju, Volovsko, Lovran i ostala mala mjesta oko Rijeke, ali rijetko na samu Rijeku. Zašto je to…
Hrvatska kuharica nije samo knjiga recepata. Hrvatska kuharica je putovanje kroz tradicijsko kulinarstvo naše zemlje kojim se utiru putevi stvaranja identiteta cjelokupne hrvatske gastronomije. Ujedno ova kuharica obilježava i jednu od važnijih faza u povijesti…
Ovo je priča koja počinje davne 1842. godine, kada nono Piero Bernobich od svog tasta Marca Dellamarne kupuje komad zemlje i to za 113 fiorina (tadašnja valuta). Na tom je zemljištu sagradio kuću i tu…
Stranica 1 od 7
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Restoran Paradigma, Split
Restoran Paradigma, Split