Četvrtak, 05 Listopad 2017

Završetak berbe 2017. kod Kurtalja

Piše  Foto: Silvija Munda
Završetak berbe 2017. kod Kurtalja

Sada možemo i službeno reći: berba je gotova!  Što se ove godine tiče. Nema boljeg mjesta za završetak berbe od Kurtaljevog džepnog vinograda u zagrebačkoj Novoj Vesi. Radi se, naravno, o već svima znanoj Vinskoj Kleti Kurtalj. Proslavio se završetak berbe - logično, jer tko još slavi početak poslova.

Dakle, to je još jedna dobra inicijativa vinarije Kurtalj. Cilj ove cijele priče je druženje uz fina Kurtaljeva vina koja, naravno, prati i adekvatna gastronomija.

Vinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hraniVinska klet Kurtalj je poznata po finoj domaćoj hrani

Kako je posla bilo iznimno puno (ipak je to vinograd od cijela dva trsa), tako su i pozvani vrsni berači, kao što su Damir Folnegović Blaž, Željko Suhadolnik, a bogami i moja malenkost je morala podmetnuti pleća.

Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - Damir Folnegović BlažBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Drago Kurtalj i Tomislav StiplošekBerba u Vinskoj kleti Kurtalj - Željko Suhadolnik i Drago Kurtalj

Usprkos velikom trudu, ne bi uspjeli sve pobrati da nam se nije u berbi pridružio i sam zagrebački gradonačelnik Milan Bandić; tada je sve bilo lakše, jer on bar zna kak se treba delati. Tako, eto, ne morate brinuti - vina će u Vinskoj Kleti Kurtalj biti i dalje.

Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - pomogao je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik Berba u Vinskoj kleti Kurtalj - pomogao je i Milan Bandić, zagrebački gradonačelnik

OK,  šalu na stranu, proslava u Vinskoj Kleti Kurtalj bila je prava prilika da se okupe  ljubitelji vina i još jednom potvrde da Kurtalj ima odličnu paletu vina u kojoj se, naravno, ističu njegovi pjenušci i sivi pinot. Da, još jednom se pokazalo da Zagrepčani vole plešivička vina - pa kad već Zagrepčani neće na Plešivicu, Kurtalj je Plešivicu doveo  u Zagreb. Bravo, gospo'n Drago za taj potez, a vi otiđite i do Plešivice; nije daleko, a pjenušci s Plešivice opasno pušu za vrat i ekipi iz Šampanje.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
More in this category: « Doručak u Kristalnoj dvorani
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

01
Lis2017
Blato, Dubrovnik, Zagreb: 6. Dani blatske lumblije

Blato, Dubrovnik, Zagreb: 6. Dani blatske lumblije

S ciljem promicanja i očuvanja...

02
Stu2017
Sabatina 2017. najava i obavijesti za vinare

Sabatina 2017. najava i obavijesti za vinare

27. međunarodni susret vi...

24
Stu2017
Zagreb VINOcom 2017

Zagreb VINOcom 2017

12. Zagreb VINOcom, međunarodn...

« »

G.E.T. Report internet časopis

Iz G.E.T. Vodiča...

Restoran Paradigma, Split
Restoran Paradigma, Split