Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Vinograd dobrote za mlade agronome u Iloku
Nedjelja, 29 Travanj 2018

Vinograd dobrote za mlade agronome u Iloku

Piše 
Vinograd dobrote za mlade agronome u Iloku

Humanitarna organizacija Lions predstavila je projekt 'Vinom i dobrotom do zvanja' kojim pomaže obrazovanje mladih agronoma. Vođeni načelom humanosti, promicanjem ekološke svijesti i važnosti stjecanja zvanja u poljoprivredi, Lionsi iz LC Zrinjevac u suradnji s Iločkim podrumima pokrenuli su akciju 'Lions vinograd dobrote'.

Prikupljena sredstva ovom humanitarnom akcijom namijenjena su Srednjoj školi Ilok, osnovanoj 1899. godine pod imenom Kraljevska vinogradarska škola. Učenici agronomskog usmjerenja donacijom će hortikulturalno urediti središte Iloka s trajnim zasadima te se tako uređenjem svog grada pripremati za buduća zvanja.

Ova akcija je dugoročnog karaktera, a sredstva se skupljaju putem kumstva trsa i uroda traminca pretočenog u vino, kroz razdoblje od sljedećih 10 godina. Voljeli bismo kroz duže razdoblje djelovati u ovom području, potičući mlade na ljubav prema prirodi i svom kraju, izjavila je Vesna Boinović Grubić, koordinatorica humanitarnih akcija hrvatskih Lions klubova.

Svaki sudionik ove hvalevrijedne akcije donirao je jedan vinogradski trs. U znak zahvale, svaki donator dobio je i pločicu s imenom i prezimenom te simboličan poklon Iločkih podruma. 
Posebno sam ponosna što ovom akcijom potičemo primjenu stečenih znanja i samim time ostanak mladih na ovim prostorima, zaključila je Đurđa Protić ispred Organizacijskog odbora akcije 'Vinograd dobrote'.

A. N.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

Trapan Wine Station, Šišan
Trapan Wine Station, Šišan
- promo -