Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Četvrtak, 6. 6. 2019.

Vina PP Orahovice osvojila dvije bronce na Decanteru 2019

Piše:  PP Orahovica
Vina PP Orahovice osvojila dvije bronce na Decanteru 2019

Na ovogodišnjem Decanter Word Wine Awards natjecanju sudjelovala su i vina PP Orahovice i to ona po kojima je ova vinarija i najpoznatija - vina sorte zelenog silvanca. Iz globalne vinske industrije uzorkovano je blizu 17 000 vina iz 57 zemalja, a za ocjenjivanje tijekom tjedan dana je bio zadužen žiri od 280 sudaca, među kojima je bilo 70 MastersofWine i 23 MasterSommeliera.

PP Orahovica je ponijela dvije brončane medalje za vina Silvanac zeleni berbe 2017. i Silvanac zeleni izborne berbe 2016 .

Vinogradarski, 2017. je bila vrlo dobra godina, zima je bila blaga, veći dio ljeta sušan, a berba je bila u nekoliko termina. Silvanac zeleni upravo je u orahovačkom kraju našao idealnu slogu svih prirodnih faktora i svake godine daje vina vrhunskih kategorija. U vinu Silvanac zeleni berba 2017. u početku dominira travnata aroma koja sazrijevanjem više prelazi u voćne arome marelice i breskve. Vino dozrijeva u inoxu barem godinu dana.

Za vino premium kategorije Silvanac Zeleni izborna berba 2016  birano je grožđe s najboljih položaja. U aromi prevladavaju med, prezrelo grožđe i prezrelo voće. Na okusu kremozno, gusto, viskozno vino s više od 50 g/l šećera.

Na ovogodišnjem natjecanju zabilježen je uspon u manje poznatim regijama za proizvodnju vina, kao što su Istočna Europa, Meksiko, Kina. Klasične regije iz Francuske, SAD, Australije ponovo su uspjele. Francuska je nastavila dominirati nagradama iz Burgundije, Champagne, Rhône i Provence.

U tom odabranom društvu našla se i PP Orahovica s vinima koja su dobila certifikate i odličja oznaka DWWA, kao dokaz kvalitete i rigorozne kontrole koje su vina prošla. Detaljnije informacije o nagradama mogu se vidjeti na https://www.decanter.com/decanter-awards.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

No images in specified directory!

- promo -