Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Tikveš Wine Experience uz prezentaciju MW Petera McCombieja
Srijeda, 06 Prosinac 2017

Tikveš Wine Experience uz prezentaciju MW Petera McCombieja

Piše 
Tikveš Wine Experience uz prezentaciju MW Petera McCombieja

Tikveš Wine Experience u organizaciji vinarije Tikveš iz Makedonije, održan je u zagrebačkom hotelu Westin u punom sjaju, te je pokazao koliko je značajan u regiji. Uz veliki izbor vina, koja su imali prilike probati, gosti su se prepustili uživanju u izvrsnoj hrani i odličnoj atmosferi. Peter McCombie proveo je goste ovog gala događaja kroz vinsko putovanje poznate makedonske vinarije Tikveš, gdje su gosti mogli iznenaditi svoje osjetilne pupoljke vinskim delicijama.

Peter McCombie, Master of WinePeter McCombie, Master of Wine

Specijalni gost na ovom eventu bio je renomirani svjetski konzultant i co-chairman International Wine Challengea, Master of Wine, Peter McCombie. Gostima je pružena prilika da putem pomno odabrane selekcije vina upoznaju podneblje iz kojeg potječu vina Tikveš te otkriju filozofiju proizvodnje, karakteristike te sve njihove prednosti.

Glavni direktor vinarije Tikveš, Radoš Vukićević, naglasio je kako Tikveš ima ambiciju postati svjetski poznati vinski brand te dodao kako to podrazumijeva i približavanje najvišim svjetskim standardima u proizvodnji vina što se potvrđuje brojnim nagradama na svjetskim natjecanjima koje Tikveš osvaja i to u prosjeku više od 50 svake godine. Tikveš kao vinarija, i renomirana tvrtka svakako cijeni hrvatsko tržište, te ovaj Wine Experience smatra samo jednim od koraka u približavanju brenda hrvatskim potrošačima.

Radoš Vukićević, glavni direktor vinarije TikvešRadoš Vukićević, glavni direktor vinarije Tikveš

Na gala večeri predstavljeno je 5 vrsta premium vina iz ponude vinarije Tikveš, koja su dostupna i na hrvatskom tržištu:
- Alexandria Cuveé bela vintage 2017
- Bela voda (bijelo) vintage 2016
- Vranec Special Selection, vintage 2015
- Bela voda (red), vintage 2015
- Temjanika Special Selection, vintage 2017

Tikveš Bela vodaTikveš Bela voda

Tikveš je jedna od najstarijih i najvećih vinarija u jugoistočnoj Europi, čija je priča započela 1885. godine. Smještena je u vinskoj regiji koja glasi za jedan od najboljih na području jugoistočne Europe gdje je tradicija proizvodnje vina stara više od 2500 godina. 2003. godine promijenili su se vlasnici i samim time, koncept rada i investicije od 40 milijuna eura. U samoj vinariji posebnu pozornost se pridaje poboljšanju i modernizaciji cjelokupnog procesa proizvodnje, kako bi krajnji produkt bio zaista vrhunske kvalitete. Jedna od prednosti jest i umijeće spajanja lokalne vrste grožđa s internacionalnim vrstama kako krajnji rezultat bio jedinstveni spoj lokalne tradicije vina u sklopu sa svjetskim iskustvom. Od 2010. godine vinski konzultant je jedan od najboljih enologa u svijetu Philip Cambie, koji potpisuje premium Tikveš vina. Sama vinarija može se pohvaliti s preko 50 različitih vrsta vina, od kojih je svako posebno klasificirano pod različiti okus i za različit segment potrošača.

P. R.

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinarija Movia, Dobrovo v Brdih
Vinarija Movia, Dobrovo v Brdih