Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Subota, 7. 10. 2017.

Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa

Piše: 
Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa
Dekadentna jesen hotela Esplanade nadahnuta je kamenicama i finim hrvatskim vinima

Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa Od antičkih vremena pa sve do danas kamenice su hvaljene zbog svoje jedinstvene teksture i okusa, a nerijetko im pripisujemo i afrodizijačka svojstva. Ova delikatesa procvat je doživjela prilikom dolaska Nizozemaca na otoke Ellis i Liberty u američkom gradu New York, čija je ljubav prema ovoj namirnici utkana u kulturu te metropole još od 19. stoljeća te od tada oduševljava gurmane diljem svijeta.

Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica poslužili su kao nadahnuće Ani Grgić da se poigra kombinacijama okusa te učini da ove jeseni kamenice zablistaju, u punom gurmanskom sjaju. Na jelovniku su se tako našle svježe kamenice poslužene uz žele od citrusa te fine kamenice zapečene s ljutikom i parmezanom. Tu je i krepka krem juha od poriluka poslužena uz kremu od vrhnja i kamenicu, a svoj moderni pečat ovoj namirnici Ana je dala u kombinaciji kamenica u tempuri posluženih s pikantnim krumpirom i rikolom. Ova gurmanska priča s okusom mora najbolje će se sljubiti uz čašu pomno odabranih hrvatskih vina poput finog Pošipa Stina, aromatičnog Sauvignona Franković, ili pak bogatog Chardonnaya Pilato.

Ukusan obrok u Le Bistrou upotpunit će i izbor kreativnih primamljivih slastica Esplanade slastičarskog tima i šalica vrhunske kave ili čaja.

Opuštena atmosfera, šarmantna mlada ekipa kuhara i konobara te sjenoviti ugođaj šik terase s pogledom na zaigrane jesenske boje zagrebačkih krošnji čine Le Bistro gurmanskim odredištem koje pruža pravu dozu topline u ove jesenske dane.

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -