Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa
Subota, 07 Listopad 2017

Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa

Piše 
Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa
Dekadentna jesen hotela Esplanade nadahnuta je kamenicama i finim hrvatskim vinima

Svježe senzualne kamenice na jelovniku Le Bistroa Od antičkih vremena pa sve do danas kamenice su hvaljene zbog svoje jedinstvene teksture i okusa, a nerijetko im pripisujemo i afrodizijačka svojstva. Ova delikatesa procvat je doživjela prilikom dolaska Nizozemaca na otoke Ellis i Liberty u američkom gradu New York, čija je ljubav prema ovoj namirnici utkana u kulturu te metropole još od 19. stoljeća te od tada oduševljava gurmane diljem svijeta.

Jedinstvena tekstura, bogat okus i zanimljiva povijest kamenica poslužili su kao nadahnuće Ani Grgić da se poigra kombinacijama okusa te učini da ove jeseni kamenice zablistaju, u punom gurmanskom sjaju. Na jelovniku su se tako našle svježe kamenice poslužene uz žele od citrusa te fine kamenice zapečene s ljutikom i parmezanom. Tu je i krepka krem juha od poriluka poslužena uz kremu od vrhnja i kamenicu, a svoj moderni pečat ovoj namirnici Ana je dala u kombinaciji kamenica u tempuri posluženih s pikantnim krumpirom i rikolom. Ova gurmanska priča s okusom mora najbolje će se sljubiti uz čašu pomno odabranih hrvatskih vina poput finog Pošipa Stina, aromatičnog Sauvignona Franković, ili pak bogatog Chardonnaya Pilato.

Ukusan obrok u Le Bistrou upotpunit će i izbor kreativnih primamljivih slastica Esplanade slastičarskog tima i šalica vrhunske kave ili čaja.

Opuštena atmosfera, šarmantna mlada ekipa kuhara i konobara te sjenoviti ugođaj šik terase s pogledom na zaigrane jesenske boje zagrebačkih krošnji čine Le Bistro gurmanskim odredištem koje pruža pravu dozu topline u ove jesenske dane.

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS