Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Utorak, 4. 6. 2019.

Što žene žele 2019. godine?

Piše:  Silvija Munda
Što žene žele 2019. godine?

"Što žene žele" akcija je koju osmu godinu zaredom uspješno organizira udruga WOW (women on wine, žene i vino), a radi se o svojevrsnom „ženskom“ izboru vrhunskih domaćih vina kušanih u prethodnoj godini. Pobjednička vina biraju se u nekoliko razina i to u 5 kategorija: pjenušci, bijela, ružičasta, crvena i slatka vina.

Izbor se odvija u nekoliko koraka.

U prvom, širu listu za glasanje priprema netko od značajnijih hrvatskih sommeliera. Do sada su to bili Karin Rupena - Perdec, Alena Stuparić, Siniša Lasan, Mario Meštrović, Roko Bekavac, Jelena Šimić - Valentić i Željko Bročilović Carlos, a ove je godine tu čast imao je Filip Savić.

U drugom, za vina s te liste, prema svojem ukusu, elektroničkom poštom priliku imaju glasovati članice i simpatizerke udruge Women on wine.

U posljednjem, trećem, o pobjednicima u svakoj kategoriji odlučuje žiri na slijepom kušanju. Ove godine se finalno kušanje odigralo u bistrou Jadranka u Vukovarskoj ulici u Zagrebu (odmah do MIVA galerije vina), a u sastavu: Ines Matić, Karin Rupena Perdec (sommelierke) i Doris Srpek (suvlasnica vinoteke Bornstein).

Sanja Muzaferija, Jasna Mohor, Ines Matić, Karin Rupena - Perdec i Doris SrpekSanja Muzaferija, Jasna Mohor, Ines Matić, Karin Rupena - Perdec i Doris Srpek

Imena pobjednika bit će objavljena, kao i svake godine, na rođendanu i redovitoj godišnjoj skupštini udruge WOW.

Pobjednici u svakoj kategoriji već tradicionalno dobivaju po vrijednu skulpturu koju je dizajnirala poznata dizajnerska „Grupa“, a ukupni pobjednik, dobitnik WOW Grand Prixa odlazi na  nagradno studijsko putovanje u jednu vinsku regiju.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor