Petak, 12 Rujan 2014

Pupitres

Piše 
Pupitres

Članak o predstavljanju Pupitresa u zagrebačkom Apetit Cityju počet ćemo neuobičajeno - s kraja izlaganja Jelene Šimić Valentić o budućem radu Pupitresa.

Na kraju izlaganja, negdje kod zahvaljivanja ljudima koji su joj nesebično pomogli u ovom projektu,  svladale su ju emocije i krenule su suze. To je trenutak kad sam sam sebi rekao da želim završiti tečaj u Pupitresu, kod Jelene. Samo osobe koje imaju takvu emotivnu stranu, koje dozvole da ih emocije svladaju, mogu drugima dočarati u potpunosti svijet vina, jer vino jest emocija. Vinsko znanje Jelenino nikad nije ni bilo upitno, ali uz ovakvu emotivnu stranu moram reći: Jelena je nesumnjivo vinski čovjek.

Pupitres  je izvedenica iz francuskog izraza Les Pupitres koja je naziv za drvene ukošene stalke na kojima odležavaju šampanjci (naravno i mnogi pjenušci) - tek toliko da znamo.  Jelenine vinske školice već duže egzistiraju i koliko čujem vrlo su tražene, što znači i da su dobre. Jelena ih je sada samo stavila u određene okvire unutar svog novog projekta koji provodi zajedno s partnericom  Ognjenkom Manojlović. Novosti u tom projektu su razne konzalting usluge u domeni vina i vinarstva, ali i ugostiteljstva, kao što su primjerice profesionalno slaganje i pisanje vinske karte i edukacija osoblja. Ono što se meni svidjelo je ideja da možete s Jelenom dogovoriti vinsku prezentaciju u svom domu. Primjerice, za društvo na rođendanu - kušate odlična vina, dođe vam vrhunski sommelier (što Jelena nesumnjivo jest)  i svi nešto nauče. Super. Sve što vam Pupitres može pružiti, a može puno, neću vam sada nabrajati - to možete naći na njihovoj Facebook stranici (a u pripremi je i njihova web stranica)pa se uvjerite sami.

Samo predstavljanje bilo je upriličeno u Apetit Cityju,  restoranu u kojem je Jelena i stekla potpunu poslovnu afirmaciju. Značaj Jelene Šimić Valentić na hrvatskoj vinskoj sceni vidio se i u činjenici  da se okupilo veliko društvo iz svih segmenata - vinara, sommeliera  predstavnika medija i da ne nabrajam dalje da koga slučajno ne zaboravim - što govori da Jelena postaje vinski autoritet.

Cijelo ovo predstavljanje, naravno, pratila su i vina,  većinom hrvatska kako i priliči tom trenutku. Izbor za svaku pohvalu, svatko je mogao naći nešto za sebe. Mali zalogajčići koje su neumorni konobari cijelu večer raznosili restoranom bili su prava mala remek dijela kulinarstva,  mada ću ja izdvojiti  predivan  roastbeef punjen rikulom,  nešto stvarno savršeno.

Ne treba zanemariti niti činjenicu da za staviti na tržište jedan ovakav projekt treba i puno hrabrosti. Zato poručujem Pupitresu: „Imate punu G.E.T.-ovu podršku i pratit ćemo vas i dalje“.

 

Pogledajte fotografije s predstavljanja

 
Comments:DISQUS_COMMENTS

Najave događanja

16
Tra2018
5. Dubrovnik FestiWine

5. Dubrovnik FestiWine

Petu godinu zaredom u Dubrovni...

05
Svi2018
Le Bollicine sul Carso (Mjehurići na Krasu) 2018

Le Bollicine sul Carso (Mjehurići na Krasu) 2018

Le Bollicine sul Carso je doga...

« »

Iz G.E.T. Vodiča...

Vuglec breg, Škarićevo - Krapina
Vuglec breg, Škarićevo - Krapina