Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
  • Novosti
  • Projekt "Central Danube Tour" rezultirao novim turističkim paketima
Subota, 2. 3. 2019.

Projekt "Central Danube Tour" rezultirao novim turističkim paketima

Piše  Ivan Ripić
Projekt "Central Danube Tour" rezultirao novim turističkim paketima

„A gdje je Dunav? Jedno je od prvih pitanja koje mi postave strani gosti kada dođu u moj hotel i rijetko tko ode, a da nije otišao vidjeti Dunav u Baranju ili još dalje nizvodno prema Vukovaru, Iloku, Novom Sadu  – kazao je Vladimir Poznić, vlasnik osječkog hotela Maksimilian na turističkom panelu „Central Danube Tour – neotkrivena destinacija“, koji se održao u Muzeju grada Iloka smještenom u prekrasnom dvorcu Odescalchi.

U otkrivanju destinacije nastale prekograničnom suradnjom, pomoći će devet novih inovativnih turističkih paketa predstavljenih danas u Iloku - Blago Baranje i Bačke, Svirajte mi svirci, Kolo naokolo na dva kotača, Otkrivanje europske Amazone, Panonske tvrđave i vinski užitak, Okusi i mirisi Podunavlja, Put podunavskih delikatesa, Vina s Dunava i Sirevi i vina dunavske regije.

Projekt "Central Danube Tour" rezultirao novim turističkim paketima

Kakvo je značenje Dunava za Slavoniju, Baranju, Srijem i Vojvodinu? Može li važnost ove europske rijeke pridonijeti prepoznatljivosti i turističkoj valorizaciji zemalja Srednjeg Dunava, otkriti svijetu njihovu bogatu kulturnu baštinu, ljepotu eno-gastro ponude i zarazan životni stil? O tome su govorili turistički djelatnici, predstavnici institucija, organizatori manifestacija, vlasnici agencija, a priča je zaokružena prezentacijom Okusa Srijema i Slavonije u iločkom hotelu Dunav, koji je prvi na istoku Hrvatske dobio Michelinovu preporuku.

„Iznimno se veselimo kad možemo sudjelovati na panelima ovakvog tipa koji u fokusu imaju razvoj i promociju kontinentalnog turizma. Na istoku Hrvatske imamo ogroman turistički potencijal i važno je da suradnjom svih dionika podižemo kvalitetu turističke ponude i infrastrukture, a tome pridonose i ovakvi projekti“, kazala je Snježana Brzica pomoćnica ministra turizma.

„Ovaj turistički panel sufinanciran je iz INTERREG IPA Programa prekogranične suradnje Hrvatska – Srbija 2014. – 2020. za potrebe promotivnih aktivnosti projekta „Central Danube Torur – Enhancing the tourism development in the Danube cross-border region. Projekt vrijedan 575.856 eura završava 15. ožujka, a trajao je dvadeset mjeseci. Cilj mu je poticanje razvoja turizma u prekograničnom području, podizanje razine kvalitete i  raznolikost turističke ponude te promoviranje zajedničke prekogranične turističke destinacije Srednjeg Podunavlja. U tom smislu poduzimaju se konkretni koraci poput stvaranja novih prekograničnih turističkih ruta, umrežavanja, povećanja znanja i kapaciteta dionika, te valorizacije turističkog potencijala čitave regije“ istaknuo je Josip Lončar, voditelj projekta za Grad Ilok, koji je uz Razvojnu agenciju Osječko-baranjske županije, Pokrajinski sekretarijat za regionalni razvoj, međuregionalnu suradnju i lokalnu samoupravu Autonomne pokrajine Vojvodine, Upravni odjel za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije i Dunavski centar za kompetenciju, jedan od partnera projekta.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -