Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Održan prvi Festival Frankovke
Nedjelja, 30 Rujan 2018

Održan prvi Festival Frankovke

Piše  Foto Nomad
Održan prvi Festival Frankovke

Napokon Festival Frankovke u Feričancima! Ova manifestacija posebno je razveselila poznavatelje vinske scene u Hrvatskoj koji znaju da je ovo malo slavonsko mjesto poznato po frankovki i to onoj iz podruma Feravina. Da je riječ o iznimnim vinima potvrđuje još jedna šampionska titula i to ona za Frankovku Miraz 2015.,  osvojena upravo na prvom Festivalu Frankovke, koji je u subotu u Feričance privukao više stotina ljubitelja vina.

Na međunarodno ocjenjivanje frankovki pristiglo je pedesetak uzoaka iz Mađarske, Slovenije i Hrvatske, a međunarodni ocjenjivački žiri sastavljen od poznatih enologa i stručnjaka, najviše je bodova dao onoj iz Feravina.

„Šampionske titule osvojene na domaćem terenu imaju posebno značenje, osobito ako ih dobijete za sortu koja je nepravedno zapostavljena u Hrvatskoj, a kojoj naša vinarija pridaje iznimnu pozornost. Brojne nagrade i narudžbe iz europskih zemalja, ali i Amerike i Meksika potvrđuju da su obje naše Frankovke - Miraz i Dika, vina iznimne kvalitete“, kaže Luka Vrga, član Uprave Osilovca, tvrtke u čijem je sastavu Feravino.

Frankovka Miraz 2015.

Frankovka Miraz 2015. vino je rubinsko crvene boje s purpurnim odsjajem, izraženo sortnog mirisa. Okus je intenzivan, dugotrajan, fin i čist. Odležavanje u barriqueu dalo joj je poseban šarm i privlačnost. Hrast se odlično uklapa u strukturu vina, a dominira tek u naknadnom okusu kao fini začin. Ovo moćno vino izvrsno se sljubljuje uz pršute i šunke, slavonski kulen, kulenovu seku i kobasicu, ali i začinjene specijalitete iz kotlića - fiš paprikaš i čobanac, jela od divljači te riječnu ribu. Sjajno ide uz roštilj, janjetinu s ražnja, odreske, ali i zrelije kravlje i kozje sireve.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinarija Grabovac, Donji Proložac
Vinarija Grabovac, Donji Proložac