"Bijeli grozd Regional Trophy" nagradu za sezonu 2017/2018 dodijelit ćemo na G.E.T. konferenciji o eno-gastro turizmu, koja će se održati u Iloku 16.-17. 2. 2018.
Ponedjeljak, 25 Rujan 2017

Održan je prvi Wine & Walk by the Sea

Piše 
Prvi Wine & Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom Prvi Wine & Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom

Vino i šetnja uz more za savršeni oproštaj s ljetom

Na prvi dan jeseni na jedinstven način, uz odličnu vinsku kapljicu i sjajnu gastronomsku ponudu vinara i ugostitelja sjeverozapadne Istre, brojni domaći i strani gosti oprostili su se s ljetom.

Wine and Walk by the Sea nova je manifestacija klastera sjeverozapadne Istre, nastala po uzoru na proljetni vrlo uspješan Istria Wine & Walk koji se već tri godine za redom održava u svibnju. Prvi Wine & Walk by the Sea privukao je više od 300 sudionika od kojih su već neki rano ujutro krenuli u neodoljivu šetnju deset kilometara dugom novigradskom kružnom dionicom kroz vinograde i maslinike s pogledom na more. Svakog sudionika na startu je dočekala vinska torbica s čašom, a prekrasno sunčano vrijeme i čarobne boje jeseni upotpunile su savršen ugođaj.

Prvi Wine  Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom Prvi Wine Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom

Mnogobrojni eno-gastro entuzijasti tijekom šetnje mogli su uživati u ponudi sedam vinara i sedam ugostitelja sjeverozapadne Istre, a po dolasku u cilj dočekala ih je odlična zabava. U središtu povijesne jezgre Novigrada održavao se sajam autohtonih poljoprivrednih proizvoda, a za sve sudionike, ali i ostale prolaznike, organiziran je i zabavno-glazbeni program s bogatom dodatnom gourmet ponudom. Uz to, svaki sudionik dobio je i kupon za popust za kupnju vina kod vinara koji su sudjelovali u manifestaciji, a koji mogu iskoristiti do 1. listopada.

“Ovakve manifestacije doprinose promociji istarske gastronomije te enologije i potiču korištenje lokalnih namirnica u modernoj kuhinji. Osim toga, radi se i o posebnom doživljaju koji se pruža gostima u posezoni i daje motiv dolaska izvan priče sunca i mora. Istra je regija koja ima golemi potencijal kao turistička destinacija i izvan sezone kada gosti traže malo osobniji pristup, što se dijelom očituje kroz upoznavanje lokalne gastronomije, a klaster Sjeverozapadne Istre i njegovi dionici to odlično znaju realizirati”, izjavio je i poznati chef David Skoko, koji je i sam bio dio prvog Wine & Walka by the Sea.

Prvo izdanje ove manifestacije opravdalo je sva očekivanja i s oduševljenjem su je dočekali mnogobrojni gosti, ali i domaćini, a pokazalo se kako Istra „živi“ i nakon ljeta i kako ima puno toga za ponuditi i poslije ljetne sezone. Wine & Walk by the Sea tako je sigurno krenuo koracima svibanjskog Istria Wine & Walka, koji već niz godina privlači mnogobrojne goste u predsezoni. Na ovaj način, novim turističkim događajem u posezoni, produljuje su cjelogodišnja turistička ponuda sjeverozapadne Istre koja će u godinama koje dolaze sigurno privlačiti sve veći broj gostiju i sve duže ih zadržavati u Hrvatskoj.

Prvi Wine  Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom Prvi Wine Walk by the Sea za savršeni oproštaj s ljetom

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

14
Velj2018
Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Užitak u slasnom morskom zalog...

19
Ožu2018
Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

Chefs' Stage 2018 okuplja regi...

21
Ožu2018
Gala večera Goût de/Good France u Esplanadi

Gala večera Goût de/Good France u Esplanadi

Već tradicionalno, četvrtu god...

24
Ožu2018
14. Samoborski proljetni sajam i 31. Salamijada

14. Samoborski proljetni sajam i 31. Salamijada

14. Samoborski proljetni sajam...

07
Tra2018
ŠkrletOVO u Ivanić Gradu

ŠkrletOVO u Ivanić Gradu

Poludnevna manifestacija Škrle...

13
Tra2018
Vina od davnina - revija vina hrvatskih autohtonih sorata

Vina od davnina - revija vina hrvatskih autohtonih sorata

Hrvatska poljoprivredno-šumars...

« »

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinarija Damjanić, Fuškulin, Poreč
Vinarija Damjanić, Fuškulin, Poreč