Print this page
Srijeda, 18. 10. 2017.

Nova kušaonica vinarije Medea u Vodnjanu

Piše:  Foto: Manuel Angelini
Nova kušaonica vinarije Medea u Vodnjanu

Vinarija Medea, već respektabilna u hrvatskom vinskom svijetu, sada je napravila još jedan veliki korak u svojoj prezentaciji. U sklopu postojećeg objekta vinarije u Vodnjanu, otvorena je novouređena kušaonica i trgovina. Pozicionirana je neposredno pored proizvodnih prostora vinarije te tako spaja dva različita, ali vizualno i funkcionalno povezana ambijenta; jedan dinamičan, namijenjen gostima, drugi namijenjen zrenju vina i tišini. Osim osnovne namjere kušanja i prodaje vina, posjetitelju je tako omogućen neposredan uvid i u samu proizvodnju.

Maslinik uz more iz kojeg dolaze ekstra djevičanska ulja Salvela (foto: Silvija Munda)Maslinik uz more iz kojeg dolaze ekstra djevičanska ulja Salvela (foto: Silvija Munda)

 

Naravno, kada pričamo o kušanju vina Medea, tu su dakako i maslinova ulja Salvela; ta su dva brenda vezana vlasničkom strukturom. Posjeduju niz maslinika koji se prostiru na oko 45 ha zemljišta i vinograda na oko 60 ha, a posebno izdvajamo jedan od najljepših maslinika, kompleks u Barbarigi na samoj morskoj obali, kao i izuzetan vinograd na Punta Grkoli kod Ližnjana, iz kojeg dolazi ponajbolje vino ove vinarije - merlot Punta Greca.

Vinograd na položaju Punta Grkola,  iz kojeg dolazi merlot Punta Greca (foto: Silvija Munda)Vinograd na položaju Punta Grkola, iz kojeg dolazi merlot Punta Greca (foto: Silvija Munda)

 

Obje te destinacije, osim svojih gospodarsko-poljoprivrednih potencijala imaju i velike turističke potencijale. U današnje doba eno-gastro turizam je u velikoj ekspanziji. Osim samih proizvoda, gosti vrlo često žele vidjeti lokacije na kojima se uzgaja loza, masline ili neke druge kulture te samu proizvodnju. Svim proizvođačima koji nemaju velike količine, ali zato proizvode visokokvalitetne proizvode, prodaja na kućnom pragu itekako je važan segment poslovanja. Stoga je otvaranje nove kušaonice u sklopu vinskog podruma Medea u Vodnjanu, na adresi Željeznička 15, značajan korak u približavanju kupcima.

Kušaona se smjestila na 46 m2 lijepo uređenog unutarnjeg prostora s ukupno 20-ak sjedećih mjesta (12 za središnjim stolom) i 30 m2 terase s 20-ak sjedećih mjesta. Interijer je uređen toplo, s puno drva, što se i veže uz vinsku priču, ali u modernoj izvedbi koju potpisuje projektantska tvrtka BB arhitekti. Za vrijeme degustacije u kušaonici, pogled na barrique salu gostima upotpunjuje doživljaj. Na terasi je postavljena velika čelična pergola pod kojom će se vremenom razrasti stara vinova loza, zasađena netom nakon izgradnje postojećeg objekta vinarije.

Nova kušaonica Medea, u VodnjanuNova kušaonica Medea, u Vodnjanu

Radno vrijeme kušaonice je radnim danom od 8:00 - 16:00, subotom do 13:00, a u njoj možete kušati svježa vina linije Medea (Malvazija istarska, Chardonnay, Rose, Merlot, Teran i Cabernet sauvignon), odležanu malvaziju Montiron i moćni merlot Punta Greca te ekstra djevičanska maslinova ulja linije Salvela (istarska bjelica, buža, leccino, leccione i pendolino te blend Aurum) i ekstra djevičansko maslinovo ulje Torčol. Uz degustaciju vina i ulja, gostima se nude također sir i suhe kobasice s lokalnih farmi.

Degustacije u novoj kušaonici Medea, u VodnjanuDegustacije u novoj kušaonici Medea, u Vodnjanu

 

U novoj kušaonici Medea dobro su došli svi gosti; djelatnici vinarije rado će odgovoriti na pitanja o vinima, a želite li ipak vođenu degustaciju ili organiziranu posjetu izvan radnog vremena, potrebno je prije toga najaviti svoj dolazak i rezervirati termin.

Vinarija Medea sustavno napreduje iz godine u godinu te nas čeka još mnogo lijepih druženja u novoj kušaoni.

Nova kušaonica Medea u VodnjanuNova kušaonica Medea u Vodnjanu

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
FaLang translation system by Faboba