Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Nova etiketa Feravina i premium linija Miraz
Četvrtak, 30 Studeni 2017

Nova etiketa Feravina i premium linija Miraz

Piše 
Nova etiketa Feravina i premium linija Miraz

Nadaleko poznati slavonski hrast i trofejna divljač po kojoj su poznate šume oko Feričanaca, inspiracija je nove etikete premium linije Miraz. Njezini autori su kreativci ljubljanskog studija Kofein na čelu s kreativnom direktoricom Zarjom Vintar.

Na 17. katu hotela Westin s pogledom na Zagreb, vrhunske Miraze predstavili su Antonija Čeme, mlada enologica Feravina; Marijan Knežević, glavni enolog ove poznate slavonske vinske kuće i Matjaž Lemut, gost enolog.

Ivan Ergović, predsjednik Uprave Nexe Grupe, pod čijom kapom posluje i ovaj brend, istaknuo je kako je u potpunosti obnovljena vinarija u Feričancima s najsuvremenijom tehnologijom.

Tim Feravina na predstavljanju u zagrebačkom hotelu WestinTim Feravina na predstavljanju u zagrebačkom hotelu Westin

'Želja nam je da Feravino postane najveća butik vinarija u Hrvatskoj s prepoznatljivim vinima svjetskog glasa, a da su na dobrom putu potvrđuje nedavno osvojeno zlato za Cuvée Miraz 2015. na ocjenjivanju u talijanskom Bergamu: Emozioni dal Mondo: Merlot e Cabernet Insieme', kazao je Ergović, a upravo je ovo vino osvojilo najviše simpatija na degustaciji u Westinu.

Uz njega se kušala odlična Graševina Miraz 2016., punog i kompleksnog okusa s lijepim balansom alkohola i profinjene mineralnosti. Slijedio je elegantan i harmoničan Chardonnay Miraz 2016., potom kraljica feričanačkih vinograda – puna i topla Frankovka Miraz 2015., izražene voćnosti i modernog stila, odnjegovana u bačvama od slavonskog hrasta, a moderan i snažan Syrah Miraz 2015. bio je odličan uvod u hvaljeni Cuvée, s kojim je završila ova atraktivna vinska večer.

L. P. / Foto: Julio Frangen

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Podrum Vina Belje, Kneževi Vinogradi
Podrum Vina Belje, Kneževi Vinogradi