Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Utorak, 10. 9. 2019.

Najveća hrvatska fišijada

Piše:  TZ Baranje
Najveća hrvatska fišijada

Na ovogodišnjoj, 19. Najvećoj hrvatskoj fišijadi, za prestižnu titulu najboljeg natjecalo se rekordnih 250 kotlića fiša.

Na prvom Prvenstvu Hrvatske u kuhanju fiša, koje je održano isti dan na istom mjestu, natjecalo se 20 majstora iz cijele Hrvatske, čime se konačna brojka skuhanih fiševa popela na 270! S obzirom na velik interes za ovo natjecanje, čije se proširenje kapaciteta već planira, tradicija obaranja rekorda u broju ekipa najvjerojatnije će se nastaviti i nagodinu.

Prema procjenama ovu je manifestaciju posjetilo više od 4000 ljudi, unatoč grmljavinskim pljuskovima i kiši koja je padala povremeno kroz cijelo natjecanje, a Najveću hrvatsku fišijadu odlučila je posjetiti i Ella Dvornik.

Komisiju za ocjenjivanje Prvenstva Baranje, na čelu s Arpadom Šipecom, vlasnikom nadaleko poznate Kovač čarde, činili su još i Laslo Šipec, Kristijan Benić i Filip Golubov. Komisija je odlučila da je prvo mjesto zaslužio kuhar ekipe Hladno pivo, Zoran Toprek, iz Kneževih Vinograda. Drugo mjesto zauzeo je Franjo Ivić iz Darde, a treće Sava Rauški iz Belog Manastira.

Državni je prvak postao Josip Antolović iz Beravaca u Brodsko-posavskoj županiji, drugoplasirani je Kristijan Kuna iz Belišća, a treći Josip Kitanović iz Velike Kopanice u Brodsko-posavskoj županiji. Njihove fiševe ocjenjivala je komisija čiji su članovi bili Ivan Đukić, predsjednik Udruge kuhara i slastičara Osječko-baranjske županije, Andrej Kristek, potpredsjednik Udruge, strukovni učitelj kuharstva, mentor Ugostiteljsko-turističke škole Osijek te Zlatko Sedlanić, gastropromotor Podravke i član Časnog suda Hrvatskog kuharskog saveza.

Osim pobjednika, nagrade su mogli osvojiti i posjetitelji koji su bili natjecateljskog duha te su sudjelovali u zabavnim igrama, a sve je ostale zabavio veliki vatromet, TS Melem i zvijezda večeri – Indira Forza.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor