Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Nagrada za ATP vino godine 2018 vinariji Tomaz
Ponedjeljak, 23. 7. 2018.

Nagrada za ATP vino godine 2018 vinariji Tomaz

Piše  ATP Umag 2018
Nagrada za ATP vino godine 2018 vinariji Tomaz

S najvećim brojem glasova, posjetitelji ovogodišnjih "Skrivenih čari istarskih vina", odlučili su titulom ATP vina godine nagraditi odležanu malvaziju vinarije Tomaz.

Na svečanoj dodjeli nagrade, pobjedničku statuu uručila je predsjednica Kolinda Grabar Kitarović koja je čestitala vlasniku vinarije Claudiu Tomazu.

"Iznimna mi je čast što je publika odabrala moje vino, kao i što mi je nagradu uručila predsjednica baš kao i prije dvije godine kad je pobijedio moj teran", kazao je Tomaz.

S predsjednicom je kao gost na dodjelu došao i slovački predsjednik Andrej Kiska koji je pohvalio hrvatska vina.

"Volim piti vino, a jučer sam dobio priliku kušati hrvatska vina. Jako mi je drago malvazija je pobjednik, to je izvrsno vino, jako je važno izgraditi mu dobru reputaciju i dati ga nama, Slovacima", kazao je Kiska.

Predsjednica je za kraj svečane dodjele nazdravila sa slovačkim predsjednikom, pobjednikom ovogodišnjih Skrivenih čari istarskih vina i suprugom Jakovom.

Titulom ATP vina godine nagrađena je odležana malvazija vinarije TomazTitulom ATP vina godine nagrađena je odležana malvazija vinarije Tomaz

"Sjajno je u Umagu večeras, veselim se dobrom tenisu. Ovo je ogroman sportski događaj i velika turistička promocija Umaga, ali i cijele Istre i cijele Hrvatske", kazala je Grabar Kitarović dodavši da nema favorita u finalu te da će navijati za oba tenisača.

Skrivene čari istarskih vina postale su nezaobilazan i jedan od omiljenih događaja na ATP turniru, a na njima se predstavljaju najcjenjenija lokalna vina. Ove godine, svakog dana od ponedjeljka do subote, predstavljale su se tri vinarije, a u finalu su se uz odležanu malvaziju Tomaz našli i svježa malvazija vinarije Veraldi, odležani teran vinarije Benvenuti, pjenušac Vina Zigante, cabernet sauvignon vinarije Degrassi i crvena kupaža vinarije Kozlović.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -