Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Ponedjeljak, 6. 5. 2019.

Medvedgrad slavi 25. rođendan otvaranjem nove pivovare

Piše: 
Medvedgrad slavi 25. rođendan otvaranjem nove pivovare

Otvorena je nova Pivovara Medvedgrad!

Novinarima, investitorima i drugim gostima predstavljena je najmodernija craft pivovara u regiji, u godini kada Medvedgrad slavi 25. rođendan. Dok su uzvanici prolazili kroz pivovaru pozdravljali su ih likovi s Medvedgradovih etiketa preodjeveni u Gričku vješticu, Crnu kraljicu i u Miju Budickog. Predstavljen je i Pivnički list na 90 stranica, koji je tog jutra stigao iz tiskare, a nakon toga je nastavljeno kušanje Medvedgrad piva, među kojima je bilo i nekoliko noviteta. Jedan od njih je i Sretno dijete, Session IPA, od kojeg će zarada otići za Dječju Udrugu Hrabrost. Na otvorenju je bio i Pavel Bartušek, kreator recepata za Zlatnog medvjeda i Gričku Vješticu, inače svjetski priznati pivski tehnolog i majstor pivar.

Nova pivovara je rezultat Funderbeam kampanje, odrađene potkraj 2017. godine, a preko koje je prikupljeno milijun eura u rekordnom roku od devet dana i to od 292 investitora iz 26 zemalja, među kojima su i svi zaposlenici pivovare. Uoči otvaranja investitorima su isplaćene i prve dividende u ukupnom iznosu od 60.000 eura.

U Pivovari Medvedgrad na novoj lokaciji potpuno je automatizirana varionica od 6.000 litara, pomoću koje se može skuhati 40.000 litara piva u jednom danu. Pivo će od sada odležavati u podrumu kapaciteta gotovo 500.000 litara, a osim u kegove, pivo će se puniti u boce na modernoj punilici, koja u jednom satu može napuniti 5000 boca. U novoj pivovari, koja se prostire na 2500 četvornih metara, instaliran je i uređaj za propagaciju kvasca, separator i deaerator, kao i oprema za podešavanje vode prema određenom stilu piva koje se kuha. Hmelj se čuva u posebnoj hladnoj komori, jednako kao i kegove, a rashlađeno je i skladište s 300 paletnih mjesta. Opremljen je i poseban laboratorij u kojem se kontrolira kvaliteta piva, dok se u susjednoj prostoriji obavljaju senzorne analize.

Pivovara Medvedgrad tako nastavlja kuhanja prirodnog piva, koristeći najbolje sastojke, bez konzervansa i surogata u novoj pivovari, u koju je ugrađeno 25 godina iskustva i znanja obitelji koja je od početka vlasnik Pivovare .

„Ovo nam je najljepši poklon za 25. rođendan, no ne mislimo stati na tome. Proslavu četvrt stoljeća postojanja slavimo cijele godine, organiziramo Fakin Craft Fest, rođendansko druženje u dvorištu pivovare u rujnu te tradicionalno dijeljenje piva na kraju godine, kada ćemo prigodno podijeliti 2500 litara piva“, najavio je voditelj prodaje i marketinga Ivan Nauković.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -