Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Međimurje u Zagrebu: Ljubav se ne trži niti ne kupuje
Nedjelja, 11 Veljača 2018

Međimurje u Zagrebu: Ljubav se ne trži niti ne kupuje

Piše 
Međimurje u Zagrebu: Ljubav se ne trži niti ne kupuje

Pod nazivom - 'Ljubav se ne trži niti ne kupuje - već ju otvorenim srcem Međimurje daruje' u organizaciji DMK Etno Art Travel agencije uz potporu Međimurske županije i njezine turističke zajednice, a povodom obilježavanja Europske godine kulturne baštine, u Hrvatskoj kući Materina priča, tradicijski uređenom izložbenom prostoru u Zagrebu, održano je svečano otvorenje promocije kulturne baštine i turističke ponude Međimurja.

Uzvanike su pozdravili Mina Petra, voditeljica Hrvatske kuće i Toni Biluš u ime Grada Zagreba; Rudi Grula direktor Turističke zajednice Međimurske županije; Matija Posavec župan Međimurske županije; Sandra Herman, zamjenica župana Međimurske županije; Maša Hrustek Sobočan iz Muzeja Međimurja; predstavnici Lag-ova Bregi i doli i Mura-Drava Sanja Krištofić i Mario Moharić te Tatjana i Marijan Martinjaš, organizatori i voditelji DMK Etno Art Travel agencije, a program je vodila Aleksandra Ličanin.

Rudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županijeRudi Grula, direktor Turističke zajednice Međimurske županije

U Međimurje je Zagrepčane i njihove goste pozvala i zamjenica župana Sandra Herman, dok je priču o Međimurju i njegovoj baštini u službi turizma ispričao direktor turističke zajednice županije Rudi Grula: Kad govorimo o Međimurju, istaknuo bih najprije da je Međimurje zeleno, a to je i često impresija naših gostiju. Međimurje je, kaže pjesma, i cvetičen ograjeno.

Međimurci poštuju prostor na kojem žive i pametno njime upravljaju, kazao je i župan Matija Posavec, te pohvalio kulturne i turističke djelatnike Međimurja te pozvao Zagrepčane da se u to uvjere.

Ponos županije su i Petar Zrinski i Fran Krsto Frankopan, koji su pogubljeni u Bečkom Novom Mestu, a u znak sjećanja na njihovu tragediju Dragutin Trstoglavec, zrinski gardist pročitao je Petrovo pismo njegovoj supruzi Katarini 'Moje drago serce'.

O razvoju turizma u Međimurju govorili su na kraju i organizatori Tatjana i Marijan Martinjaš.

Priča o turizmu u Međimurju se razvija laganim korakom. Mi nemamo neke ogromne brojke, ali sve što radimo, radimo sa strašću i trudimo se to napraviti temeljito što se i osjeća u svakom produktu koje ponudimo tržištu. Gosti iz Međimurja odlaze puni impresija i spoznajama koje nisu očekivali doživjeti u Međimurju, ali ono što je nama najbitnije rado se vraćaju i rado nas preporučuju drugima. Cilj razvoja turizma je stvoriti dodatan sustav vrijednosti koji će turističku ponudu podići na što višu razinu i ostvariti dodatne prihode za sve aktere ali i očuvati sve ono što smo naslijedili od kulturne i prirodne baštine koja je vrh vrhova u svijetu, kazao je Marjan Martinjaš.

Zrinski gardisti ispred Hrvatske kuće Materina priča u ZagrebuZrinski gardisti ispred Hrvatske kuće Materina priča u Zagrebu

Kroz ovo druženje želimo svoju ponudu nadograditi, poboljšati tj. harmonizirati je kako s nositeljima turističke ponude Međimurja, tako i s korisnicima naših usluga, partnerima, turističkim agencijama i ciljanim skupinama koje sve češće šalju upite za ovu vrstu ponude, odnosno kulturni turizam. Ovim događajem, razmjenom ideja i iskustava te zajedničkim predstavljanjem, težimo i zajedničkom unapređenju naših turističkih usluga s konačnim ciljem kreiranja nove inovativne turističke ponude, kazala je Tatjana Martinjaš, voditeljica DMK Etno Art Travel agencije i organizatorica događaja.

Nakon Zagreba, nastavak promocije i izložbe kulturne baštine i turističke ponude Međimurja nastavit će se u restoranu Međimurski dvori u Lopatincu. Izložba se otvara 17. veljače u 17 sati, a moći će se razgledati svaki vikend do 25. ožujka, subotom od 11 do 22 sata te nedjeljom od 11 do 20 sati.

Marija Barić / Foto: DMK Etno Art Travel

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

Bolfan Vinski vrh, Hraščina
Bolfan Vinski vrh, Hraščina
- promo -