Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Četvrtak, 7. 6. 2018.

Kvarner Wine Fest 2018

Piše 
Kvarner Wine Fest 2018

Najavljeno je već i drugo izdanje Kvarner Wine Festa, nakon što je prvo oduševilo i najzahtjevnija nepca brojnih posjetitelja.

Početkom lipnja, u Sportskoj dvorani Marino Cvetković u Opatiji održano je prvo izdanje Kvarner Wine Festa - međunarodnog festivala vina i delicija u organizaciji tvrtke OFC agency. Festival je okupio brojne renomirane izlagače iz čak 13 država s tri kontinenta, koji su posjetiteljima priredili užitak kušanja vrhunskih vina iz različitih podneblja. Također, na festivalu su se mogle kušati probrane delicije, koje se u kombinaciji s vinom sljubljuju u pravu harmoniju okusa, kao što su ručno izrađene praline, aromatizirani sirevi, proizvodi od tartufa, mesne delikatese, maslinova ulja, ali i poznati pjenušci te domaće rakije koje su bile nezaobilazan punkt.

Kroz ukupno čak 16 radnih sati festivala u dva dana, festival je posjetilo više tisuća posjetitelja, a bogat program popratili su mnogobrojni zaljubljenici u eno-gastronomsku ponudu. Na radionicama koje su održavali vrsni vinski stručnjaci posjetiteljima je približena priča o svim aspektima vina – od toga kako pravilno poslužiti vino pa sve do tajni sommelierstva.

Cilj pokretanja ovakve manifestacije je ponajprije pozicioniranje Opatije kao vinske destinacije, što je zasigurno prvom izdanju festivala i uspjelo s obzirom na to da je imao međunarodni karakter i ugostio izlagače iz različitih zemalja, brojne domaće posjetitelje, ali i turiste koji su pohodili Kvarner Wine Fest.

S obzirom na vrlo veliko zadovoljstvo organizatora i sudionika nakon održanog festivala, već je najavljeno i održavanje 2. Kvarner Wine Festa koji je na rasporedu u petak i subotu, 26. i 27.04.2019. godine, a mnogi izlagači su odmah potvrdili dolazak i sljedeće godine u Opatiju.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -