Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Ponedjeljak, 25. 9. 2017.

Jedinstveni Wine & Music održan po šesti put

Piše:  Foto: Julio Frangen
Jedinstveni Wine & Music održan po šesti put

Ponovno odlična atmosfera na Wine & Musicu, vinsko - glazbenom događaju koji je izgradio svoju tradiciju, vjernu publiku te ujedinio vina raznih vinogradarskih podregija Hrvatske.

Šesti po redu Wine & Music, u organizaciji tvrtke Eno expert, održan je 23. rujna 2017. na terasi kultnog  zagrebačkog caffe bara Finjak, u Vlaškoj ulici 78. Okupilo se preko 100 posjetitelja, vinoljubaca, koji su s nestrpljenjem očekivali ovaj dan.

"Ono što Wine & Music čini posebnim je to što se u zraku može 'namirisati' jedinstvena atmosfera koju su povezali vino, glazba, delicije i strastveni zaljubljenici u vino, kao ja", kazao  je jedan od brojnih posjetitelja.

S nestrpljenjem se iščekivao ovaj dan, jer organizatorima nikako na ruku nije išlo vrijeme, odnosno zaredane kišne rujanske subote, a ovaj šarmantan događaj, već je potvrđeno, najbolji je kada se odvija pod otvorenim nebom.

Wine & MusicOvaj put su se predstavili vinari iz različitih dijelova Hrvatske. Iz Slavonije - Vinarija Perak i Pjenušci i vina Josipović iz Kutjevačkog vinogorja te PP Orahovica iz Orahovičko-slatinskog vinogorja. Također, PP Orahovica predstavila se i s filetima slavonskog dimljenog šarana Panona Mare. Vinari iz vinogradarske podregije Moslavine: Vinarija Trdenić, Vina Ilovčak i Vinarija Florijanović predstavili su, između ostalih vina, svoje vrhunske Škrlete. Sa zagorskih brežuljaka vina su izlagali mlada, ekološka Vinarija Kopjar i Vina Sokač, a iz zaprešićkog kraja, s medenim i slatkim notama predikatnih vina predstavila su se Vina Đurinski. Autentična Vina Lovrec predstavila su blagodati Međimurja, a Badel 1862 prezentirao je vinske etikete iz naših brojnih vinogradarskih podregija. Čitavu vinsku paletu zaokružila su voćna vina Raak od dviju sorti višanja i vino od aronije i crnog ribiza.

Wine & Music održan je pod pokroviteljstvom Lactalis grupe, a od njihovih proizvoda mogli su se kušati Sirelini sirevi (Podravec, Bilogorska Gouda, Pašnjak i Mali gorski) i pršut branda Galbani.

Glazbenom ambijentu pridonijelo je muziciranje jednog od naših najboljih jazz gitarista Joa Pandura i vokal Jane Fabijanić.

"Wine & Music me oduševio zbog pristupačnosti vinara prema posjetiteljima, iz jednostavnog razgovora s vinarima čula sam nove informacije, zapravo ovo je vrlo edukativno!" rekla je Doris, bivša studentica Agronomskog fakulteta.

"Fenomenalno; nova vina, novi ljudi, ponovit ćemo svakako, dobili ste stalne pratitelje eventa" kazali su dečki koji su Wine & Music iskoristili kao uvertiru u subotnji izlazak.

Takvih je komentara bilo još mnogo, kako kod publike, tako i kod izlagača, a pokazuju da je Wine & Music doista pun pogodak.

Tvrtka Eno expert, uz organizaciju Wine & Music manifestacija, bavi se vinarskim konzaltingom i podizanjem vinske kulture kroz Eno Expert Akademiju. Tim Eno experta su enolozi Miodrag Hruškar dipl.ing., Krešimir Hren dipl.ing, te agronomke, također vinarske struke, Jelena Puh Miloš, dipl.ing i Valentina Tuščić mag.ing.agr. Prije tri godine pokrenuli su Eno Expert Akademiju, podijeljenu na Školu za vinoljupce i Specijalizirane programe. U Akademiji je najpopularniji tečaj VinoLjubac, no u realizaciji su brojni novi programi o kojima će uskoro biti riječ više.

Wine & MusicWine & Music

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -