Četvrtak, 30 Studeni 2017

Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Piše 
Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Dani jadranskih lignji, sada već tradicionalna gourmet manifestacija, ponovno se vraća u Sjeverozapadnu Istru. Od 1. prosinca do 7. siječnja, posjetitelji hrvatske prijestolnice vina i izvanredne kulinarske tradicije moći će uživati u brojnim tradicionalnim i nekonvencionalnim jelima od jadranskih lignji.

'Istra je destinacija koja ima bogatu ponudu za cijelu godinu, a ovom manifestacijom potvrđujemo da sezona kod nas nikad zaista ne završava. Svi koji se odluče posjetiti Istru u predbožićno vrijeme moći će uživati u našoj bogatoj turističkoj ponudi u kojoj su Dani jadranskih lignji šlag na tortu. Prošlogodišnja iskustva pokazala su da su ovakve manifestacije iznimno posjećene, jer su bogate i zanimljive, a istovremeno Istra u ovo doba godine pruža priliku za istinski odmor svakome kome je on potreban', izjavila je Michelle Babić, direktorica ureda TZ Općine Brtonigla.

Ukusna jela ove istaknute i kvalitetne delicije, ove će godine spremati čak deset lokalnih restorana koji su za ovu prigodu pripremili i promotivne cijene. Vrhunski kuhari za svoje su posjetitelje osmislili i nove kreativne recepte kako bi se u njihovoj ponudi našla jela za svačiji ukus. Lignje su tako ukomponirane u više sljedova, u začinjenijim i laganijim varijantama i u kombinaciji sa zanimljivim prilozima.

Dani jadranskih lignji u IstriDani jadranskih lignji u Istri

'Cilj nam je posjetiteljima pokazati da lignje uz malo mašte i kreativnosti, mogu pronaći mjesto na tanjuru u svakoj prigodi. Vjerujem da će naši posjetitelji to znati prepoznati i da će nam se i ubuduće rado vraćati, ali i da će se usuditi eksperimentirati u vlastitoj kuhinji po uzoru na naše kreacije', istaknuo je Anton Kernjus iz konobe Astarea.

Inspirativna jela od lignji u sklopu ove manifestacije pripremaju se u konobama i restoranima Astarea iz Brtonigle, Rondo i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Giovanni i San Benedetto iz Novigrada, Buščina, Melon i Nono iz Umaga te Toni i Vila Vilola iz Savudrije.

Sjeverozapadna Istra tijekom godine domaćin je čak četiri različite gourmet manifestacije u kojima posjetiteljima približava istarske specijalitete, kao što su školjke, šparoge i riba list. Iako se te manifestacije održavaju izvan ljetnih mjeseci, iz godine u godinu bilježe porast posjećenosti, što dodatno potvrđuje da se Istra pozicionirala kao cjelogodišnja destinacija koja svojim posjetiteljima nudi bogatu kulturu i običaje s kojima se gosti uvijek rado upoznaju.

R. B. / Foto: 404

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

Najave događanja

16
Tra2018
5. Dubrovnik FestiWine

5. Dubrovnik FestiWine

Petu godinu zaredom u Dubrovni...

05
Svi2018
Le Bollicine sul Carso (Mjehurići na Krasu) 2018

Le Bollicine sul Carso (Mjehurići na Krasu) 2018

Le Bollicine sul Carso je doga...

« »

Iz G.E.T. Vodiča...

Bodren, Hum na Sutli
Bodren, Hum na Sutli