Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara
Četvrtak, 30 Studeni 2017

Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Piše 
Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Dani jadranskih lignji, sada već tradicionalna gourmet manifestacija, ponovno se vraća u Sjeverozapadnu Istru. Od 1. prosinca do 7. siječnja, posjetitelji hrvatske prijestolnice vina i izvanredne kulinarske tradicije moći će uživati u brojnim tradicionalnim i nekonvencionalnim jelima od jadranskih lignji.

'Istra je destinacija koja ima bogatu ponudu za cijelu godinu, a ovom manifestacijom potvrđujemo da sezona kod nas nikad zaista ne završava. Svi koji se odluče posjetiti Istru u predbožićno vrijeme moći će uživati u našoj bogatoj turističkoj ponudi u kojoj su Dani jadranskih lignji šlag na tortu. Prošlogodišnja iskustva pokazala su da su ovakve manifestacije iznimno posjećene, jer su bogate i zanimljive, a istovremeno Istra u ovo doba godine pruža priliku za istinski odmor svakome kome je on potreban', izjavila je Michelle Babić, direktorica ureda TZ Općine Brtonigla.

Ukusna jela ove istaknute i kvalitetne delicije, ove će godine spremati čak deset lokalnih restorana koji su za ovu prigodu pripremili i promotivne cijene. Vrhunski kuhari za svoje su posjetitelje osmislili i nove kreativne recepte kako bi se u njihovoj ponudi našla jela za svačiji ukus. Lignje su tako ukomponirane u više sljedova, u začinjenijim i laganijim varijantama i u kombinaciji sa zanimljivim prilozima.

Dani jadranskih lignji u IstriDani jadranskih lignji u Istri

'Cilj nam je posjetiteljima pokazati da lignje uz malo mašte i kreativnosti, mogu pronaći mjesto na tanjuru u svakoj prigodi. Vjerujem da će naši posjetitelji to znati prepoznati i da će nam se i ubuduće rado vraćati, ali i da će se usuditi eksperimentirati u vlastitoj kuhinji po uzoru na naše kreacije', istaknuo je Anton Kernjus iz konobe Astarea.

Inspirativna jela od lignji u sklopu ove manifestacije pripremaju se u konobama i restoranima Astarea iz Brtonigle, Rondo i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Giovanni i San Benedetto iz Novigrada, Buščina, Melon i Nono iz Umaga te Toni i Vila Vilola iz Savudrije.

Sjeverozapadna Istra tijekom godine domaćin je čak četiri različite gourmet manifestacije u kojima posjetiteljima približava istarske specijalitete, kao što su školjke, šparoge i riba list. Iako se te manifestacije održavaju izvan ljetnih mjeseci, iz godine u godinu bilježe porast posjećenosti, što dodatno potvrđuje da se Istra pozicionirala kao cjelogodišnja destinacija koja svojim posjetiteljima nudi bogatu kulturu i običaje s kojima se gosti uvijek rado upoznaju.

R. B. / Foto: 404

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Konoba Zlinje, Blato - Korčula
Konoba Zlinje, Blato - Korčula