Četvrtak, 30 Studeni 2017

Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Piše 
Jadranske lignje na tanjuru vrhunskih istarskih kuhara

Dani jadranskih lignji, sada već tradicionalna gourmet manifestacija, ponovno se vraća u Sjeverozapadnu Istru. Od 1. prosinca do 7. siječnja, posjetitelji hrvatske prijestolnice vina i izvanredne kulinarske tradicije moći će uživati u brojnim tradicionalnim i nekonvencionalnim jelima od jadranskih lignji.

'Istra je destinacija koja ima bogatu ponudu za cijelu godinu, a ovom manifestacijom potvrđujemo da sezona kod nas nikad zaista ne završava. Svi koji se odluče posjetiti Istru u predbožićno vrijeme moći će uživati u našoj bogatoj turističkoj ponudi u kojoj su Dani jadranskih lignji šlag na tortu. Prošlogodišnja iskustva pokazala su da su ovakve manifestacije iznimno posjećene, jer su bogate i zanimljive, a istovremeno Istra u ovo doba godine pruža priliku za istinski odmor svakome kome je on potreban', izjavila je Michelle Babić, direktorica ureda TZ Općine Brtonigla.

Ukusna jela ove istaknute i kvalitetne delicije, ove će godine spremati čak deset lokalnih restorana koji su za ovu prigodu pripremili i promotivne cijene. Vrhunski kuhari za svoje su posjetitelje osmislili i nove kreativne recepte kako bi se u njihovoj ponudi našla jela za svačiji ukus. Lignje su tako ukomponirane u više sljedova, u začinjenijim i laganijim varijantama i u kombinaciji sa zanimljivim prilozima.

Dani jadranskih lignji u IstriDani jadranskih lignji u Istri

'Cilj nam je posjetiteljima pokazati da lignje uz malo mašte i kreativnosti, mogu pronaći mjesto na tanjuru u svakoj prigodi. Vjerujem da će naši posjetitelji to znati prepoznati i da će nam se i ubuduće rado vraćati, ali i da će se usuditi eksperimentirati u vlastitoj kuhinji po uzoru na naše kreacije', istaknuo je Anton Kernjus iz konobe Astarea.

Inspirativna jela od lignji u sklopu ove manifestacije pripremaju se u konobama i restoranima Astarea iz Brtonigle, Rondo i Lux Casino Hotel Mulino iz Buja, Giovanni i San Benedetto iz Novigrada, Buščina, Melon i Nono iz Umaga te Toni i Vila Vilola iz Savudrije.

Sjeverozapadna Istra tijekom godine domaćin je čak četiri različite gourmet manifestacije u kojima posjetiteljima približava istarske specijalitete, kao što su školjke, šparoge i riba list. Iako se te manifestacije održavaju izvan ljetnih mjeseci, iz godine u godinu bilježe porast posjećenosti, što dodatno potvrđuje da se Istra pozicionirala kao cjelogodišnja destinacija koja svojim posjetiteljima nudi bogatu kulturu i običaje s kojima se gosti uvijek rado upoznaju.

R. B. / Foto: 404

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

17
Sij2018
En Primeur 2018 - kušanje graševina, pošipa i drugih sorti

En Primeur 2018 - kušanje graševina, pošipa i drugih sorti

U organizaciji Udruženja vina...

17
Sij2018
Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

Potražite savršenu okrepu u hl...

19
Sij2018
4. Whisky sajam u Zagrebu

4. Whisky sajam u Zagrebu

Ljubitelji whiskyja već se tra...

27
Sij2018
Radionica Paleo LCHF prehrane

Radionica Paleo LCHF prehrane

Za gostovanja nutricionistice...

02
Velj2018
Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

  U Zadru se, u Arsenalu,...

02
Velj2018
2. Salon pjenušavih vina Zagreb

2. Salon pjenušavih vina Zagreb

Drugi Salon pjenušavih vina u...

17
Velj2018
Choco & Wine Fest u Brtonigli

Choco & Wine Fest u Brtonigli

Strastveni čokoljupci koji uv...

22
Velj2018
1. Državno prvenstvo pizzaiola

1. Državno prvenstvo pizzaiola

U razdoblju od 21. do 25. velj...

09
Ožu2018
Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

  Chefs' Stage 2018 okupl...

16
Ožu2018
8. Međunarodni sajam turizma Place2go

8. Međunarodni sajam turizma Place2go

  Međunarodni sajam turiz...

« »

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinoteka Movia, Ljubljana
Vinoteka Movia, Ljubljana