Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Četvrtak, 13. 2. 2020.

Hrvatski kuhari se pripremaju za Kulinarsku Olimpijadu 2020.

Piše:  hks
Hrvatski kuhari se pripremaju za Kulinarsku Olimpijadu 2020.

Hrvatska kulinarska reprezentacija, 12. veljače 2020., odlazi u Stuttgart gdje će se predstaviti na Kulinarskoj Olimpijadi - prestižnom kulinarskom natjecanju.

Hrvatska će na Kulinarsku Olimpijadu putovati u sastavu od 30-ak kuhara i slastičara koji će se, u periodu od 14. - 19. veljače, predstavljat u raznim natjecateljskim kategorijama. Nacionalni kulinarski timovi sudjeluju u najprestižnijim kategorijama, „Restoran nacija“ i „Chefs table“, ali Hrvatska će imati natjecatelje i u individualnim kategorijama „Kulinarska umjetnost“, „Slastičarska umjetnost“, „Carving“ i „Live carving“ te će se na Olimpijadi predstvaljati i „Regionalni tim Varaždinske županije“ te „Catering tim „Chef.hr“ 

Kulinarska Olimpijada je najstarije i najveće međunarodno kulinarsko natjecanje na svijetu. Održava se već preko 100 godina te okuplja najbolje kuhare i slastičare sa svih kontinenata željnih dokazivanja i predstavljanja svojih kulinarskih sposobnosti. Hrvatska je sa svojim predstavnicima do sada sudjelovala na posljednja 3 izdanja te osvojila mnogobrojne medalje u raznim kategorijama. Na Kulinarskoj Olimpijadi koja će se po prvi puta odvijati u sklopu sajma Intergastra u Stuttgartu (dosad se održavala u Erfurtu), predstavit će se preko 3000 natjecatelja (kuhara i slastičara) iz više od 70 zemalja svijeta. Sajam koji će se realizirat u 10 paviljona i prateća kulinarska natjecanja jedna su od najvećih i najboljih platformi za predstavljanje nacionalnih kulinarskih timova i njihovih gastronomskih vještina i znanja. Olimpijada nudi i upoznavanje s najnovijim svjetskim gastro novitetima, novim kulinarskim tehnikama i pratećom tehnologijom te se očekuje preko sto tisuća posjetitelja.

Ponosni smo na činjenicu da je Hrvatska jedna od samo 30 država koje će se natjecati u najprestižnijoj kategoriji „Nacionalnih timova“ što smo zaslužili kontinuiranim nastupima i dosadašnjim uspješnim rezultatima. Hrvatski natjecatelji su se u proteklih godinu dana kroz desetke okupljanja i treninga pripremali kako bi na ovoj najvećoj kulinarskoj pozornici predstavili hrvatsku gastronomiju. Posebno smo se trudili dati naglasak na autohtone hrvatske namirnice te vjerujemo u uspješnu promociju Hrvatske kao gastronomske destinacije. 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor