Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Graševina Belje nagrađena na Mundus Vini
Petak, 02 Ožujak 2018

Graševina Belje nagrađena na Mundus Vini

Piše 
Graševina Belje nagrađena na Mundus Vini

Nakon srebrne medalje na Decanteru, kvalitetna graševina Belje osvojila je srebro i na ocjenjivanju Mundus Vini.

Među brojnim ocjenjivanjima vina u svijetu teško je definirati koje ocjenjivanje je najvažnije. Je li to Decanter u Velikoj Britaniji, koja je desetljećima jedno od najvažnijih svjetskih vinskih tržišta ili ocjenjivanje Mundus Vini u Njemačkoj koje je povezano s Proweinom, najznačajnijim svjetskim vinskim sajmom?

Mnogi vinski stručnjaci će se složiti da su nagrade s ovih ocjenjivanja sigurna potvrda iznimne kvalitete vina. I upravo je na oba ocjenjivanja Graševina Belje naprosto briljirala. Na prošlogodišnjem Decanteru kvalitetna Graševina berbe 2016. je osvojila srebrnu medalju, a isto je ponovila i mlada Graševina berbe 2017. na ovogodišnjem Mundus Viniju. Riječ je o buteljama graševine koje se na tržištu u maloprodaji mogu naći po cijeni od 30-tak kuna, a vrsni ocjenjivači na oba ova velika ocjenjivanja su im dali više od 85 bodova za kvalitetu.

Mundus Vini je Belju donio tri medalje, od ukupno pet koliko su ih osvojila sva hrvatska vina na ocjenjivanju. Osim srebrne medalje za kvalitetnu, Graševina Goldberg 2016., premium linije Vina Belje osvojila je zlatnu medalju za kvalitetu. O veličini i važnosti ovogodišnjeg ocjenjivanja Mundus Vini, najbolje govori podatak da je na ocjenjivanje bilo prijavljeno 6770 uzoraka vina iz 150 vinskih regija diljem svijeta.

Suzana Zovko, glavna enologinja Vina Belje, koja je zajedno sa svojim timom kreirala sva nagrađena vina naglasila je: Najviše nas veseli kad dobijemo velike nagrade za naše butelje koje su lako dostupne na tržištu. To je veličina naše vinarije, kvaliteta koju dajemo potrošačima u našoj select liniji kvalitetnih vina. Na tim vinima najviše radimo, jer želimo potrošačima dati vrijednost za novac, svaki puta kada kupe naše vino. Imamo sjajne vinograde, graševina je apsolutno naša sorta i veliki je zadatak predstaviti graševinu u najboljem izdanju. Ponosni smo i na naše špice kvalitete, vrhunsku i Goldberg graševinu, vina koja bih uvijek preporučila za svečane i posebne prilike, ali naša kvalitetna graševina je svježe, harmonično vino, za mlade obožavatelje vina i za one iskusne, za svakodnevni ručak i čašu vina s obitelji i prijateljima.

Graševina s nagradom Mundus Vini priprema se za izlazak na tržište, a po prvi puta na tržište će biti lansirana i ograničena količina graševine berbe 2016. s medaljom Decantera, pa će potrošači moći odabrati, kušati i usporediti dvije slične, a opet posebne i jedinstvene graševine visoke kvalitete koje su idealne za vinske karte hrvatskih restorana, posebno u nadolazećoj turističkoj sezoni.

V. B.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -

Iz G.E.T. Vodiča...

Vina Rak, Šibenik
Vina Rak, Šibenik