Petak, 08 Prosinac 2017

Bajkoviti Grad Svetog Nikole

Piše 
Bajkoviti Grad Svetog Nikole

Posebna i bajkovita priča dogodila se ove godine u našem dragom Zagrebu. Po prvi puta adventsko je čudo dovelo u Muzej Mimara jedan čarobni grad prepun mašte, djece i ljubavi – Grad Svetog Nikole. Na samom otvorenju posjetio je svoj novi grad i gradonačelnik Milan Bandić sa suradnicima te državna tajnica Ministarstva demografije, glavnog pokrovitelja, Margareta Mađerić.

Podrška je to bila projektu kojim se ponovno vraća duh Svetog Nikole u naša srca i domove, a nositelji bogatog programa bila su  djeca. Cilj je postignut i organizatorima ukazana velika čast da u srcu Zagreba imaju svoj grad, Grad Svetog Nikole. Diana Mikloš i Ivana Rora, čarobnice su koje su shvatile što nam u Zagrebu nedostaje. Grad Svetog Nikole, a sljedeće godine djeca će imati još veći grad, svoj grad, rekao je Milan Bandić, koji je svečano otvorio vrata Grada.

Dva dana Zagrebom su vladali Sveti Nikola i njegov grad ispunjen druženjem i darivanjem za mame i djecu, ali i sve koji duboko u sebi vjeruju u dobrotu i ljubav koju sobom nosi Sveti Nikola.

Organizator događanja portal WishMama.hri njegovi partneri Humanitarna udruga fra Mladen Hrkač, Alis Pećarić Marić i portal Čitaj knjigu, Glazbena udruga Opus i Festival dječjeg glazbenog stvaralaštva, HAI! – Hrvatske autentične igračke, Modna agencija Miss4Miss za male manekenke, te balerine HNK-a i vile zagrebačkih baletnih studija priredili su program kojem nitko nije mogao odoljeti. Jednostavno čarobno, naglasila je wish mama, ugledna operna diva Antonella Malis, kojoj je ukazano povjerenje da čuva i pazi na djecu Grada Svetog Nikole.

Sveti Nikola i djecaSveti Nikola i djeca

I činila je to svojim bajkovitim glasom i ljubavlju za one najmlađe kojih je u Gradu bilo desetak tisuća. Sreća i veselje na licima djece najveća su nagrada organizatorima, ali i poruka da je ovaj Grad i Sveti Nikola dobra poruka odraslima. Obitelj, sreća i roditeljska ljubav vladali su gradom od prve minute. Od svečanog otvaranja uz predivnu wish mamu Antonellu Malis koja je svojim čarobnim štapićem započela bajku, kroz nastupe teen benda i školske mjuze, edukativne radionice hrvatskih autentičnih igračaka, promocije slikovnice 'Crveni planet' i 'Suli' te knjige Majka u meni, do senzacionalne izvedbe mjuzikla Anči, koji je osvojio jednu od prvih nagrada na Festivalu dječjeg glazbenog stvaralaštva. I to nije bilo sve. Posebno iznenađenje bila  je dječja modna revija, nastup legendarnih Malaca i posebna baletna plesne točke Mirte Todtling, koja je svoj nastup posvetila djeci humanitarne udruge fra Mladen Hrkač. I još k tomu kostimirani plesni igrokaz plesnog studija Lana i ženske dječje klape Manda. Jednostavno je ispričana čarolija koja je rođena u srcu malih i velikih.

A dragi domaćin, Sveti Nikola u svom gradu ustoličen u kraljevskoj stolici uz wish bor želja i maštanja, u zagrebačku je Mimaru vratio pomalo izgubljeni duh Nikole u ovom novim modernim vremenima. Miris cimeta i limuna, pjesme njemu u čast, djece i roditelja koji su imali svoj grad i svoje vrijeme. Upravo se zato i dogodio Grad Svetog Nikole. Da se vrati čarolija u srca malih i velikih. I vratila se, na sreću i radost svih nas, a Zagreb je dobio novo događanje Grad Svetog Nikole, rekla je Margareta Mađerić.

V. P.

Comments:DISQUS_COMMENTS
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

17
Sij2018
En Primeur 2018 - kušanje graševina, pošipa i drugih sorti

En Primeur 2018 - kušanje graševina, pošipa i drugih sorti

U organizaciji Udruženja vina...

17
Sij2018
Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

Dani Esplanade štrukli u Le Bistrou

Potražite savršenu okrepu u hl...

19
Sij2018
4. Whisky sajam u Zagrebu

4. Whisky sajam u Zagrebu

Ljubitelji whiskyja već se tra...

27
Sij2018
Radionica Paleo LCHF prehrane

Radionica Paleo LCHF prehrane

Za gostovanja nutricionistice...

02
Velj2018
Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

Tuna, Sushi & Wine Festival u Zadru

  U Zadru se, u Arsenalu,...

02
Velj2018
2. Salon pjenušavih vina Zagreb

2. Salon pjenušavih vina Zagreb

Drugi Salon pjenušavih vina u...

17
Velj2018
Choco & Wine Fest u Brtonigli

Choco & Wine Fest u Brtonigli

Strastveni čokoljupci koji uv...

22
Velj2018
1. Državno prvenstvo pizzaiola

1. Državno prvenstvo pizzaiola

U razdoblju od 21. do 25. velj...

09
Ožu2018
Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

  Chefs' Stage 2018 okupl...

16
Ožu2018
8. Međunarodni sajam turizma Place2go

8. Međunarodni sajam turizma Place2go

  Međunarodni sajam turiz...

« »

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinoteka Beograd
Vinoteka Beograd