Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • Enozoik - nova vinska era
Ponedjeljak, 25 Rujan 2017

Enozoik - nova vinska era

Piše  Foto: Julio Frangen
Enozoik - nova vinska era

Hrvatsko vinsko tržište bogatije je za još jednog uvoznika i distributera, Enozoik. Baš kao što ime otkriva, vizija im je pokrenuti novu vinsku eru.

Uigranom dvojcu koji stoji iza projekta Wine Academy Croatia, Dražanu Dennisu Šunjiću i Zoranu Paunoviću, pridružio se Vjekoslav Stojišić te skupa rade na konceptu stvaranja portfelja za istinske ljubitelje vinske kapljice. Želja im je oko Enozoik branda okupiti profesionalce i entuzijaste, ukratko svi koji osjećaju strast prema vinima što im i jest brand tagline: Passion!

Enozoik tim: Zoran Paunović, Vjekoslav Stojišić i Dražan Dennis ŠunjićEnozoik tim: Zoran Paunović, Vjekoslav Stojišić i Dražan Dennis Šunjić

U petak, 22. 09., svečano je predstavljen novi Enozoik webshop kao i top etikete iz njihovog portfelja koji je pomno promišljen, primarno od Šunjića koji ima dugogodišnje iskustvo kao top manager u jednom od najrenomiranijih distributera iz Velike Britanije. Tako ne čudi da se u portfelju našla trenutno najnagrađivanija linija vina na svijetu, ona šampanjske kuće Charles Heidsieck. Svoje brand ambasadore za Charles Heidsieck već imaju, to je paški boutique hotel Boškinac, ali u Enozoiku naglašavaju da su spremni za velik broj novih suradnji u budućnosti.

Willem Pincon, Brand Manager za Charles HeidsieckWillem Pincon, Brand Manager za Charles Heidsieck

 

"Prvenstveno nam je cilj povezati uvoz, distribuciju i edukaciju stručnog kadra.", naglašava Šunjić, a od ostalih perjanica iz portfelja ističe terroariste iz Altos Los Homigas koji su najnaprednija vinarija u svijetu kada se radi o terroiru u čaši. Potom talijanska ikona Fontodi jedni od pionira koji su proslavili Chianti u svijetu. Svi koji znaju važnost “Pariškog kušanja“ cijenit će informaciju da Hrvati konačno imaju priliku kušati engleski pjenušac Stevena Spurriera – Bride Valley. Nisu izostavili ni kralja bijelih vina, pa ćemo tako uskoro u Hrvatskoj moći kušati Dreissigacker-a, a sve ostale uzbudljive etikete i priče o vinima možete naći na njihovom webshopu: www.enozoik.com.

"Prednosti kupnje u Enozoik webshopu, osim jednostavnosti i činjenice da možete kupovati praktički s bilo koje lokacije, su brzina i jednostavnost dostave izravno do vaših vrata. Za područje Grada Zagreba dostava je besplatna, a ostatak Hrvatske žurno šaljemo osiguranom pošiljkom.", dodaje Zoran.

Vjeko ima veliko iskustvo u kombiniranju personaliziranih ponuda, pa je za kraj poručio "Ne želimo biti samo klasična trgovina. Želimo biti dostupni svima, bili to obični konzumenti koji trebaju vina za večeru s prijateljima, pasionirani znalci ili pak ugostitelji i hotelijeri. Cilj nam je osigurati adekvatnu potporu i suradnju; kako u ovom prodajnom tako i u edukativnom segmentu".

Zoran Paunović, Vjekolav Stojišić, Willem Pincon (BM Charles Heidsieck), Dražan Dennis ŠunjićZoran Paunović, Vjekolav Stojišić, Willem Pincon (BM Charles Heidsieck), Dražan Dennis Šunjić

A kad kažu u edukativnom segmentu, ne misle samo na WSET edukaciju, kojom strastveno već četvrtu godinu "stvaraju" nove ljubitelje vina, već i na konzalting pri izradi vinskih karata, sljubljivanju vina i hrane, te trening osoblja. Iskustva im zasigurno ne manjka, jer trojac iza sebe ima bogat i raznovrstan staž, te godine rada u sektoru, od glavnih sommeliera i vinskih buyera za restorane s Michelinovim zvjezdicama, kreiranje nagrađivanih vinskih listi, menadžmenta u distribuciji, vinskim berbama po Australiji, putovanjima po svim vinskim regijama svijeta i organizacije vinskih evenata.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next

Iz G.E.T. Vodiča...

Medea - Salvela, Vodnjan
Medea - Salvela, Vodnjan
- promo -