Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
- promo -
Subota, 4. 5. 2019.

Britanski Channel 4 prikazao vinsku i kulturološku baštinu Kaštela

Piše:  Predstavništvo HTZ London (fotografije sa snimanja i sekvence iz emisije)
Britanski Channel 4 prikazao vinsku i kulturološku baštinu Kaštela

TV emisija "Extreme Chocolate Makers"  s ciljem vinske i turističke promocije grada Kaštela u UK, snimljena je u siječnju u prostorijama Veleposlanstva RH, uz podršku Predstavništva Hrvatske turističke zajednice u Londonu, a povodom obilježavanja 110 godina turizma u Kaštelima.

Emisija je prikazana u završnici nove sezone serijala koji generira višemilijunsko gledateljstvo i to u petak, 3. svibnja u 17:30 h na kanalu Channel 4. S obzirom na to da je riječ o emitiranju tijekom ključnog razdoblja predsezone, snimka je polučila značajan interes za Hrvatsku kao turističku destinaciju kod sveukupno 1.4 milijuna gledatelja, a uspjeh i izuzetan interes britanskog gledateljstva potaknuo je i na prikazivanje serije i u Australiji, u narednim tjednima.

Tijekom emisije, britanska višestruko nagrađivana umjetnica specijalizirana za izradu originalnih slastica - Aggy Dadan, predstavila je maštovite čokoladne delicije - skulpturu Kaštelanke u narodnoj nošnji te „cake map“ - tortu s reljefom Kaštela i okolice i obrazložila izvor inspiracije kulturnom i eno-gastro autentičnom ponudom.

 Aggy Dadan s tortom Kaštela i Kaštelanke u narodnoj nošnjiAggy Dadan s tortom Kaštela i Kaštelanke u narodnoj nošnji

“Kada sam posjetila Kaštela, ostala sam zadivljena bogatom gastronomijom i ljepotom Kaštela i Dalmacije. Čaroban pogled s balkona u kojem sam uživala tijekom posljednjeg posjeta Kaštelima bila je divna inspiracija za skulpturu Kaštelanke i torte reljefa koji prikazuje dio obale između Splita i Trogira, koji itekako ima što ponuditi Britancima. S druge strane, kulinarska tradicija Kaštela  u potpunosti je promijenila moj stav prema načinu pripreme slastica. Zato sam odlučila uključiti dodatan sastojak  u tortu kao posvetu vinskoj tradiciji Kaštela - Kaštelanski crljenak, koji je u kombinaciji s kremom i ostalim čokoladnim sastojcima postigao izuzetno poseban okus. Iz tog razloga, nastavila sam koristiti Kaštelansko vino u svojim čokoladnim receptima. Iznimno sam zahvalna Veleposlanstvu RH, Hrvatskoj turističkoj zajednici i Turističkoj zajednici Kaštela što su omogućili da podijelim svoju inspiraciju Hrvatskom. Posebno me veseli što će emisija biti uskoro prikazana i više milijunskom gledateljstvu u Australiji.“, rekla je Aggy Dadan.

Torta s Kaštelanskim crljenkomVeleposlanik RH u UK, Igor Pokaz

Prikazivanje Hrvatske kao destinacije u kreativnom kontekstu na Channel 4 od velike je važnosti za razvoj, ne samo percepcije Kaštela, već i posebnih oblika turističke ponude u Hrvatskoj koji se kao takvi sve više traže na britanskom tržištu.

Hannah Walker iz produkcijske kuće Boomerang, izjavila je za Channel 4:  "Oduševljeni smo, jer nam se pružila prilika prikazati specifičnost Kaštela i događanja u Veleposlanstvu RH brojnom gledateljstvu. Vjerujemo da su gledatelji prepoznali ljepotu spomenute hrvatske regije, koja ima posebno mjesto u mojem srcu, kao i specifičnost Kaštelanskog vina koje je očaralo preko stotinu posjetitelja. Bilo mi je posebno zadovoljstvo biti dio tako posebnog projekta, a posebna želja mi je zahvaliti se Davorki Žanić Dražić iz Veleposlanstva RH i Ivani Shiell iz Hrvatske turističke zajednice na organizaciji snimanja i uspješnoj suradnji."

O emisiji

Extreme Chocolate Makers je novo izdanje emisije sličnog formata, Extreme Cake Makers koja je emitirala 10 epizoda na Channel 4 u sklopu 1. sezone.  Radi se o nagrađivanom formatu koji svake godine generira sveukupno 1.4 milijuna gledatelja i među najgledanijim je emisijama na televiziji Channel 4.

O Aggy Dadan

Aggy Dadan je nagrađivana umjetnica s nizom priznanja u izradi originalnih slastica i skulptura i jedno je od vodećih imena spomenutog segmenta u Velikoj Britaniji.

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -