Dobro došli u
G.E.T. svijet!
  • Novosti
  • 4. Whisky Fair Zagreb 2018
Nedjelja, 11 Veljača 2018

4. Whisky Fair Zagreb 2018

Piše 
4. Whisky Fair Zagreb 2018

Kako kaže poznati citat Marka Twaina 'Too much of anything is bad, but too much good whisky is barely enough', prvog dana 4. Whisky Faira u Plaza Event Centru posjetiteljima nije nedostajalo dobrog whiskyja, druženja i odlične atmosfere.

Ovo najveće hrvatsko okupljanje ljubitelja whiskyja u zagrebačkom Plaza Event Centru okupilo je više od 3000 posjetitelja iz Hrvatske, Slovenije, BiH i Srbije te drugih zemalja regije. Sajam uz najširu ponudu do sada (150 whiskyja raznih proizvođača i uvoznika) ove godine prvi put nudi i ekskluzivne whiskyje, a mogli su se pronaći na Whisky šanku. U goste je ponovo stigao gin koji se moao pronaći u Gin Corneru, a u Rum Corneru,koji je novost, bili su neki od najboljih svjetskih rumova. Sajam je prvoga dana posjetio i japanski veleposlanik Keiji Takiguchi.

Japanski veleposlanik Keiji Takiguchi s pratnjom kraj štanda Nikka whiskyjaJapanski veleposlanik Keiji Takiguchi s pratnjom kraj štanda Nikka whiskyja

Za whisky eksperte i one željne znanja na raspolaganju su bile radionice i Masterclassovi pod stručnim vodstvom Darija Grabarića i Tomislava Ruszkowskog: Škotski whisky – osnove te Masterclassovi Pozdravi iz Campbeltowna, Dvorske igre i Sherry, please!

Novi koncept VIP trezora je VIP posjetiteljima ponudio nezaboravno iskustvo! VIP ulaznica im je omogućila ulaz u VIP trezor u prostoru sajma, kušanje tri whiskyja uz prateće zalogaje, ulaznicu za sajam te posebnu Glencairn čašu za kušanje. Posjetitelji su u ekskluzivnom ambijentu uživali u limitiranim serijama whiskyja, a Whisky guru Majda Debevc vodila je kušanje i odgovarala na njihova pitanja. U ponudi VIP trezora bili su su Laphroaig 18yo, Cooper's Choice 44yo 1972-2017 Family Silver i još jedno iznenađenje – whisky u kojem je Sila jaka. VIP trezor imao je i poseban privatni ulaz/izlaz, ali i direktan ulaz u sajamski prostor.

Aukciju whiskyja vodio je Joško LokasAukciju whiskyja vodio je Joško Lokas

Sajam je završen aukcijom na kojoj su posjetitelji mogli kupiti 30 otvorenih sajamskih boca whiskyja. Uzbudljivo nadmetanje dinamično je vodio Joško Lokas, koji je stvorio odličnu atmosferu i na najbolji način zatvorio četvrto izdanje sajma.

Hrvati definitivno sve bolje poznaju i sve više vole whisky, a Whisky Fair je prerastao u tradicionalno druženje u veljači na kojem će whiskyljupci sresti drage prijatelje i uživati u opuštenoj atmosferi uz čašicu omiljenog pića. Ove godine sajam je ponudio više od 150 vrsta whiskyja, a izlagači su se potrudili predstaviti i neke koji inače nisu dostupni u Hrvatskoj.

Na sajmu su svoje bogate ponude predstavili Aperitivo bar, Badel 1862, Coca-Cola Hellenic, Destilerija Brigljević, Fine stvari, G3 Spirits, Destillery Krauss, Miva, Pernod Ricard, PPD i Stock. U ponudi su se istaknuli Nikka Tsuru, Jack Daniel's 150 Anniversary, The Macallan Rare Cask, Glen Garioch Provenance, Timorous Beastie, Glenfiddich IPA, XX, 40yo i poseban sajamski gost, jedina boca Glenfiddicha 39yo 1977 Rare Collection dostupna u Hrvatskoj po cijeni od 31.000 kuna, Ardbeg 10yo i Ardbeg Uigeadail, Ballantine's 17yo, 21yo i 30yo, Chivas Regal Ultis, Jameson Black Barrel, The Glenlivet Nàdurra, Johnnie Walker Black Label, Johnnie Walker Blue Label, Talisker i Booker's, kojeg je gotovo nemoguće naći u ponudi. Dodatno je sajam otvorio poseban Whisky šank na kojem se moglo naći nekoliko novih whiskyja koji se inače ne mogu naći na hrvatskom tržištu – Dalmore 12yo, Bowmore 18yo, Yamazaki Distillers Single malt, Clynelish 14yo, Glengoyne 21yo i Arran Malt 18yo izazvali su ogroman interes posjetitelja.

L. C. / Foto: Matija Kralj

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

Podrum Vina Belje, Kneževi Vinogradi
Podrum Vina Belje, Kneževi Vinogradi
- promo -