Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Split: Festival "Vino Dalmacije"

Piše 
Split: Festival "Vino Dalmacije"

 „Ovo je specifičan festival vina jer su ga pokrenuli vinari, a posjetiteljima kroz autohtone sorte daje presjek cijele Dalmacije. Važno je da svaka naša regija ima jedan glavni sajam kroz koji će se profilirati struka. Ovakav način prezentacije je zapravo provođenje strategije koju smo zacrtali kroz projekt 'Vina Croatia – vina mosaica' i zato Hrvatska gospodarska komora podržava organizatore festivala“, istaknula je direktorica Sektora za poljoprivredu HGK Božica Marković najavljujući festival „Vino Dalmacije“ koji će se održati 22. i 23. ožujka u Splitu.

„Nadam se da smo se prošle godine dokazali kao jedan drugačiji festival vina i da ćemo ove godine biti još bolji. Posebno nas veseli što se među izlagačima pojavljuju neki novi vinari i to mlađi ljudi iz krajeva u kojima je proizvodnja vina zamrla. Oni dosad nisu bili na tržištu, ali svojom aktivacijom dokazuju da vinarstvo u Dalmaciji ide naprijed“, naglasio je Ivica Kovačević, predsjednik udruge Vino Dalmacija, požalivši se na nedostatak radne snage koji muči lokalne vinare i vinogradare

Božica Marković i Ivica KovačevićBožica Marković i Ivica Kovačević

Pojasnio je kako će se u sklopu sajma promovirati izvorne dalmatinske sorte, od Konavala do Ravnih Kotara, ali i presjek blendiranja autohtonih sorti s inozemnima, uglavnom francuskim.

Kako je sajam, osim izložbenog, i edukativnog karaktera, tako će i ove godine okupiti vinske i ugostiteljske znalce koji će na svojim radionicama obrađivati dalmatinska vina; od poznatih do manje poznatih sorti, tradicionalnih i internacionalnih. Uz probrana vina, posjetitelji će moći uživati u specijalitetima i umijeću renomiranih dalmatinskih chefova koji će kuhati u humanitarne svrhe.

Festival Vino DalmacijeFestival Vino Dalmacije

Ove godine je Istra regija partner festivala pa će se uz 42 do sada prijavljena vinara iz Dalmacije predstaviti i 6 do 8 istarskih proizvođača.

Popis izlagača i radionica, radno vrijeme i sve ostale informacije o festivalu potražite na službenoj web stranici festivala: vinodalmacije.com

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -