Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Petak, 08 Prosinac 2017

Tri mlada kuhara pripremaju Secret Dinner u Splitu

Piše 
Tri mlada kuhara pripremaju Secret Dinner u Splitu

Splitska gastronomska scena u posljednjih nekoliko godina doživjela je pravi renesansni uzlet te se prometnula među najsvjetlije primjere vrhunskog gastronomskog doživljaja u Hrvatskoj. Novi, ambiciozni i pametno osmišljeni restorani, bistroi i wine barovi otvaraju svoja vrata, prezentirajući svoju kreativnu i jedinstvenu ponudu, koja iz godine u godinu postaje sve veća i interesantnija.

Ove sezone, kreativni splitski ugostitelji odlučili su dignuti ljestvicu i popeti se stepenicu iznad, kako bi svim foodiejima i istinskim gurmanima, priuštili ultimativno kulinarsko iskustvo. Tako će u naredna tri vikenda (24.-25.11., 1.-2.12 i 8.-9.12.), organizirati večeru u intimnoj atmosferi vrlo originalnog interijera. Dva međusobno povezana ureda, Labos i Boa, visoko funkcionalni i elegantnog, pomalo industrijskog dizajna, nalaze se kategoriji LBO (lifestyle branded office), a osmišljeni su tako da se u njima mogu realizirati različiti programi. Dosad su se ovdje uglavnom održavale izložbe, prezentacije te brojni rođendani i privatne večere, a sada su vlasnici odlučili stvoriti nešto posve novo i otvoriti taj multi konceptualni prostor za javnost. Osim fenomenalnog prostora, ono što ovaj događaj čini jedinstvenim je izbor kuhara. Naime, tri mlada talentirana, uspješna i iznimno perspektivna hrvatska kuhara, tzv. young guns, prezentirat će svoje vrhunske kulinarske vještine i nesumnjivo oduševiti Splićane.

Filip HorvatFilip HorvatPrvog vikenda (24.-25.11.) u goste dolazi Filip Horvat, glavni chef zagrebačkog bistroa AbOvo i enfant terrible hrvatske gastronomije, kako ga je prozvao portal Kult plave kamenice. Nepresušnu inspiraciju za svoja jela Filip crpi iz slika slavnih starih majstora, a kaže kako svako njegovo jelo mora izgledati poput prave umjetničke slike s čistim okusima same namirnice i pričom. Kamenice s kremom od crne slavonske svinje i čvaraka, ravioli punjeni dunjom i tanko rezana gusja jetra te file lososa i pastrve mariniran u pivu i šećeru od breze s pjenom od pečenog poriluka dio su menija koji je posebno osmislio za ovu prigodu.

Domagoj Barišić (foto: Facebook)Domagoj Barišić (foto: Facebook)

Vikend nakon (1.-2.12.) gostuje Domagoj Barišić, vlasnik i glavni kuhar konobe Bare u Funtani kraj Poreča. Ovaj zaljubljenik u ekstremne sportove i ekstremno kuhanje, kao svoju najveću inspiraciju ističe lokalne i sezonske namirnice uparene s mirisima i okusima mora. Za svoj splitski debi pripremio je morski meni, koji se sastoji od marinirane trilje s umakom od naranče, prahom od mladog istarskog maslinovog ulja, kavijarom od aceta balsamica i morskim šparogama, otvoreni raviol s raguom od janjetine i motara, raguom od šumskih gljiva, pjenom od parmezana i prahom od borovnice, poširanog kokota na kremi od kelja s tostiranim pinjolima i još mnogo toga.

Damir ŠarićDamir ŠarićTreći i zadnji vikend (8.-9.12.) bit će rezerviran za Damira Šarića, chefa restorana Stara loza iz Dubrovnika. Za sebe kaže kako je chef iz Grooda, strastveni obožavatelj peke, šampjera na gradelama i mladog Dingača, a za svoje goste pripremat će stonske kamenice, ribu u soli, pelješki varenik s pečenim bademima, prahom i segmentom od mandarine, keks od sipinog crnila, gel i ulje od limuna te još pokoje neobično iznenađenje.

Priuštite si nezaboravno gastronomsko iskustvo koje ćete zapamtiti za cijeli život i rezervirajte svoje mjesto za ultimativnu hedonističku večeru na vrijeme. Dobra hrana, pokoja kapljica i sjajno društvo – zar čovjeku išta više treba? Adresa je Ćiril Metodova 38, vrijeme početka 20 sati, cijena po osobi iznosi 350 kn, a za rezervacije na: 098 2650 81 (Vedran) i 091 2561 407 (Igor).

PR 365 / Foto: Luka Kivela

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Vinoteka Beograd
Vinoteka Beograd