Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Milenijska fotografija klopoteca

Čegci-Sveti Ivan Zelina
Subota, 24. 8. 2019.
Piše:  TZG Sveti Ivan Zelina
Klopotec Klopotec

Pozvani ste svi - 24. kolovoza u 10 sati u Čegce kako biste bili dio milenijske fotografije. Najbučniju milenijsku fotografiju snimiti će poznati fotograf i snimatelj Šime Strikoman. Milenijsku fotografiju snimamo na dan Sv. Bartola, te na taj način želimo obilježiti naš vinski kraj, te povezati vinske običaje postavljanja klopoteca koji tjeraju čvorke i nagovještavaju da se bliži berba.

Sv. Ivanu Zelini ovo će biti prva fotografija, a Strikoman je svojim objektivom snimio na stotine njih. Prvu milenijsku fotografiju Strikoman je snimio 2000. godine kada je na vodičkoj rivi okupio tisuću svojih sugrađana kako bi skupnim fotografiranjem obilježili ulazak u novi milenij. Tada nije ni slutio kako će se upravo iz te prve fotografije razviti cijeli projekt koji traje već punih 19 godina. U ovih devetnaest godina kroz Milenijsku fotografiju snimljeno je više od 680 fotografija a sudjelovalo je preko milijun ljudi iz gradova diljem Hrvatske, Slovenije, Bosne i Hercegovine, Austrije…

Preporuka je da, ukoliko niste član nekog Udruženja koje želi doći u svojim prepoznatljivim bojama, zbog kompozicije fotografije na snimanje dođete u bijelim majicama. Prvih 200 koji se prijave na email tzg@zelina.hr dobiti će na poklon prigodnu bijelu majicu.

Kako bi dobili najbučniju milenijsku fotografiju ponesite sa sobom drvene čegrtaljke, klepetaljke i slične samozvučne bučne naprave….

Damir Piki Lanović vlasnik vinograda koji će biti na fotografiji sve učesnike časti vinom tako da Vas molimo da ponesete staklene čaše (plastika je OUT) kako bi na slici svi zajednički nazdravili.

Za sve sudionike osigurana je okrepa u Lovačkom domu Čegci.

Dragi Zelinčani, vinoljubci, vinogradari, prijatelji našeg grada, pozivamo Vas da se odazovete u što većem broju, jer kako bi ispunili prostor i formirali najljepši „Klopotec“ treba nas biti par stotina. Milenijska fotografija snimati će se s visine od 50 metara, s vatrogasnih ljestava koje će nam osigurati naši prijatelji vatrogasci iz Javne vatrogasna postaje Ivanić-Grada. 

Svijet ljubavi 3. milenija, iskonska je potreba za ljubavlju čovjeka za čovjekom. Dobro došli u Strikomanov svijet ljubavi 3. milenija! 

Planirajte dolazak na Milenijsku u Sv. Ivan Zelinu, lajkajte i dijelite! 

Himna

Zvonko Friganović iz tima Šime Strikomana povodom snimanja milenijske fotografije napisao je pjesmu/ himnu koja će se pjevati na početku snimanja.

MILENIJSKOM SVIJETU LJUBAVI

Klopotec klopotarnikom klopoće
" Kraljevsko vino" Zelina...
Zelinska Kraljevina
Vino Hrvatskog Prigorja.

Gdje se Sunce Zemlji pruža
Gdje se Zemlja Grožđem diči ...
Gdje i Grožđe Vino štuje
Gdje i Vino Suncu sliči.

Ruke čvrsto stisnimo u šake…
Probudimo taj Zelinski cvijet
Kraljevinom Hrvatskog Prigorja
„Oživimo“ Milenijski Svijet.

Klopotec klopotarnikom klopoće
"Kraljevsko vino" Zelina
Milenijskom Svijetu Ljubavi

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor