Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

Zagreb, Terasa i wine bar kavane Procaffe, Tkalčićeva 54
Petak, 21. 6. 2019.  - Nedjelja, 1. 9. 2019.
Piše:  Silvija Munda Silvija Munda
G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

Eno gastro turizam je u velikoj ekspanziji. Sve više turista dolazi u Hrvatsku zbog eno-gastro doživljaja ili ga aktivno traže i kad je razlog dolaska bilo koji drugi.

G.E.T. Fest u centru Zagreba prilika je da se stanovnicima i gostima grada ponudi širok spektar novih iskustava te ih se, kroz okuse i informacije, kroz cijelo ljeto uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. 

G.E.T. Fest - festival vinskog turizma

Doručkom koji je inspiriran Hrvatskom i uz čašu pjenušca Perla rose, prvog dana ljeta, otvoren je G.E.T. Fest - festival vinskog turizma u centru Zagreba.

G.E.T. Fest - doručak

Na terasi i u wine baru kavane Procaffe, ovaj festival stanovnicima i gostima grada Zagreba nudi širok spektar novih iskustava te ih, kroz okuse i informacije, uči o destinacijama, proizvođačima i autohtonim proizvodima. Festivalska ponuda uključuje doručke i plate koje predstavljaju određene regije Lijepe naše, degustacije vina, vođene degustacijske "Šetnje Hrvatskom", koktele na bazi vina i mnoštvo drugih zanimljivih događanja kojima je cilj promicanje hrvatske eno-gastronomije.

Recepte za doručke "inspirirane Hrvatskom" osmislila je Ružica Jukičić, višestruko nagrađivana hrvatska kuharica, članica Svjetske kulinarske organizacije i međunarodna kulinarska ocjenjivačica. U ponudi su četiri doručka, nazvana po hrvatskim regijama: "Bregovita Hrvatska", "Slavonija i Podunavlje",  "Istra i Kvarner" i "Dalmacija". Glavni sastojci za ove doručke su namirnice koje su autohtone ili tipične za pojedinu regiju. Po istom principu bit će pripremljene festivalske plate.

G.E.T. Fest - doručak

Vođene degustacije održavat će se u popodnevnim i večernjim satima ponedjeljkom, utorkom, srijedom i petkom, uz obaveznu rezervaciju dan ranije. U ponudi su "šetnje regijama" koje uključuju 4 vina iz određene regije uz pripadajuće zalogaje i "šetnja Hrvatskom" koja uključuje 8 vina (po dva iz svake regije), uz pripadajuće zalogaje.

Koktel zabave vikendom predstavljat će koktele na bazi vina, a njihov raspored kao i najave drugih događanja, javljat ćemo prema njihovom kalendaru. 

G.E.T. Fest - vinski kokteli

Organizator festivala je udruga G.E.T., koja se već dulji niz godina bavi razvojem i promicanjem vinskog turizma (od brojnih projekata udruge, u ovom smislu izdvajamo Bijeli grozd - nagradu vinarijama koje uspješno razvijaju vinski turizam, kategorizaciju vinarija i konferenciju o eno-gastro turizmu), dok im je partner i ujedno lokacija održavanja festivala, zagrebačka kavana Procaffe. Organizaciju festivala je podržala TZ grada Zagreba, pokrovitelji Agrolaguna, Feravino i tvrtka Gastrofanatik i proizvođači uključeni u projekt. Uz spomenute, u festival su uključene i druge vinarije i proizvođači delicija, kao što su Pisinium, Belje, Medea, Perak, Markota, Trdenić, Toreta, Jagunić i drugi. Popis proizvođača bit će objavljen na web stranici, a svakako će se kroz ljeto nadopunjavati i mijenjati.

Informacije o festivalu

Lokacija održavanja: Zagreb, Tkalčićeva ulica, terasa i wine bar kavane Procaffe

Termin: Ljeto 2019.

Radno vrijeme: svaki dan trajanja, prema radnom vremenu kavane Procaffe

Ponuda festivala:

Doručci, plate, degustacije vina, vođene degustacije, vinski kokteli, prezentacije...

Svakodnevna  ponuda - dostupna cijelo vrijeme

 • Festivalski doručak
 • Plate
 • Degustacija vina na čaše
 • Pop-up "vinoteka"
 • Info pult i ekrani na kojima se vrte foto i video promo materijali
 • Vino dana - čaša vina uz brusketu, po popularnoj cijeni

G.E.T. Fest - vino i zalogaji

Ponuda u određenim danima

Vinske šetnje - u wine baru kavane Procaffe 

Dani: ponedjeljak, utorak, srijeda, petak

17:00 - 18:00 Šetnja regijom - svaki put druga regija

 • Degustacija 4 vina iz pojedine regije, uz plate

19:00 - 21:00 Šetnja Hrvatskom

 • Degustacija 8 vina (po 2 iz svake regije), uz plate

Napomene:

 • Obvezna rezervacija dan ranije
 • Kompaktne grupe od 11 ili više članova mogu se, uz dogovor, naručiti i izvan navedenih termina

Vinska mixologija - na terasi Procaffea

Dani: petak, subota, nedjelja

Kokteli na bazi vina, svaki dan drugi

Povremena ponuda

Gostovanja vinara i cooking show -  na terasi

Organizirat će se prema mogućnosti i potrebi te biti posebno najavljeni.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

No images in specified directory!

- promo -