Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Dođe ljeto skok na skok, plivaj s nama RokOtok!

17 hrvatskih otoka
Subota, 6. 7. 2019.  - Utorak, 30. 7. 2019.
Piše: 
Dođe ljeto skok na skok, plivaj s nama RokOtok!

 „Prestani mi pričati bajke prije spavanja i pokaži mi gdje su najljepše plaže.“

- ulomak iz knjige RokOtok, Domagoja Jakopovića Ribafisha

RokOtok je nastao u spomen na Roka, dječaka koji je sa svojim ocem isplanirao upoznati i obići sve hrvatske otoke, ali je avantura naglo prekinuta u njegovoj dvanaestoj godini.

Njegov otac Domagoj Jakopović, kojeg ćemo dalje zvati jednostavno Riba, odlučio je nastaviti avanturu i u nju uključiti drugu djecu i roditelje kako bi zajedno ostvarili Rokov nikad završen životni projekt.

„Doživio sam najgoru noćnu moru jednog roditelja. Dao bih sve na svijetu da ga mogu još jednom zagrliti.

Ne mogu, no zato svijetu mogu vratiti sve ono što mi je ostavio u nasljedstvo, ono što sam ispravno naučio tek kroz njega – a to je kako voljeti, biti potpuno svoj, uživati u trenutku i smijati se. Rok je i dalje živ kroz svako dobro djelo, ludu avanturu, igru, potragu, prolazak kroz cilj koji ostvarim – jer on me naučio kako se radovati, iskreno, bez zadrške, kako samo djeca znaju.

Sva znatiželjna, zaigrana djeca velikog srca, ponekad zbunjena, ponekad genijalno lucidna, sva su ona za mene poput mog Roka i želim im, baš kao i nekoć njemu, barem jedan dan na ljetovanju učiniti nezaboravnim i ispunjenim.“

Ideju za ovaj jedinstveni projekt kojim želi povezati sve nastanjene hrvatske otoke, njih pedeset, dobio je pišući knjigu RokOtok.

U prvoj, ovogodišnjoj etapi ove plivačko - edukativne avanture koja počinje 6. srpnja na plaži Lapad u Dubrovniku s koje će se otisnuti prema Koločepu, obići će sedamnaest otoka. Krajem srpnja planira doplivati na Čiovo, krajnju točku ovogodišnje rute.

Zadao si je ozbiljan zadatak, i kako sam kaže, odstupanja od zadane rute moguća su samo u slučaju vremenskih nepogoda.

Cilj projekta je podići svijest o važnosti vremena koje roditelji, kroz sport i učenje provode s djecom te razvijati i poticati dječju radoznalost, interese i istraživački duh.

Domagoj Jakopović Ribafish i njegov Rok

A upravo kroz igre i aktivnosti s roditeljima, planira djecu učiti o kulturnoj i prirodnoj baštini svakog otoka koji posjeti.

Zaplivajte s Ribom, družite se s djecom i budite i vi dio RokOtoka - lijepe i plemenite priče u koju su pozvana sva djecu bez obzira na dob, tate i mame, bake i djedovi… i svi koji su još uvijek djeca u srcu i duši.

S obzirom na financijsku i organizacijsku zahtjevnost projekta, pozivamo sve koji žele podržati ovaj projekt kroz pomoć u organizaciji i volontiranju na otocima da se jave na mail Udruge udrugarokotok@gmail.com.

Projekt se odvija pod posebnim pokroviteljstvom Ureda predsjednice Republike Hrvatske, koji je prepoznao vrijednost i potencijal ovog projekta:

„Iskreno se nadamo kako ćete s uspjehom ostvariti svoj projekt i potaknuti pozitivne emocije u susretima i novim sadržajima koji će iz ovog projekta proizići u čemu Vam želimo puno uspjeha i mirno more sa željom da vaše plemenite namjere nađu ljude i luke koji će ih otvorenih srca prihvatiti.”

Projekt podupiru Sport Vision Hrvatska, Hrvatska turistička zajednica, RBA, Adriatic osiguranje, MENSA Hrvatska, FoodApp i brojni drugi...

Plivajte s Ribom i pratite ga od otoka do otoka i na društvenim mrežama:

Web: www.rokotok.hr
Facebook: www.facebook.com/udrugaRokOtok/
Instagram: @rokotokinsta

RokOtok plivačke etape:

Dan / Etapa / Start:

6.7. subota Dubrovnik – Koločep 08:00 

7.7. nedjelja Koločep – Lopud 08:00 

8.7. ponedjeljak Lopud – Šipan 08:00 

9.7. utorak Šipan – Mljet 07:00 

10.7. Dan odmora, srijeda   

11.7. četvrtak Mljet – Korčula 06:00 

12. i 13.7. Dva dana odmora   

14.7. nedjelja Korčula (Brna) – Lastovo 06:00 

15.7. ponedjeljak Lastovo – Prežba 11:00 

16.7. Dan odmora   

17.7. srijeda Korčula – Šćedro 06:00 

18.7. četvrtak Šćedro – Hvar 09:00 

19. i 20.7. Dva dana odmora   

21.7. nedjelja Hvar – Vis 06:00 

22.7. ponedjeljak Vis - Veliki Budikovac 11:00 

23.7. utorak Vis (Komiža) – Biševo 07:00 

24.7. Dan odmora   

25.7. četvrtak Hvar – Brač 08:00 

26.7. petak Brač – Šolta 10:00 

27.7. subota Šolta – Drvenik Veli 09:00 

28.7. Dan odmora   

29.7. ponedjeljak Drvenik Veli – Drvenik Mali 10:00 

30.7. utorak Drvenik Veli – Čiovo 08:00

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor