Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

Čarobno otvorenje filmskog open air festivala u Beču

Beč, na trgu Rathausplatz,ispred gradske vijećnice
Subota, 4. 7. 2020.  - Nedjelja, 6. 9. 2020.
Piše:  Eurocomm PR Christian Jobst; Video: © stadtwienmarketing
Lože sa sjedećim mjestima jamče udobnost Lože sa sjedećim mjestima jamče udobnost

2020. godina u kojoj je sve drugačije od očekivanog. Usprkos tome grad Beč ne miruje, već stvara promišljena rješenja za ove nesvakidašnje okolnosti.

Stoga se u austrijskoj prijestolnici i ove godine održava poznati Filmski festival na trgu Rathausplatz ispred gradske vijećnice – i to pod posebnim sloganom „soWIENie“ odnosno „kao nikad prije“. Festival je svečano otvoren u subotu, 4. srpnja, i trajat će sve do 6. rujna 2020. odnosno čak 65 dana.

„Kroz realizaciju Filmskog festivala grad Beč kao svjetska metropola daje primjer drugima, a to čine i posjetitelji ovog festivala. Potreba za kulturom i zabavom ovdje je dobila siguran okvir u kojem se, uz poštivanje svih potrebnih mjera, odražava tipični bečki način života. Stoga pozivam sve Bečanke i Bečane kao i goste grada da uživaju u ovoj jedinstvenoj manifestaciji u novom ruhu“, poručio je bečki gradonačelnik Michael Ludwig povodom svečanog otvorenja festivala.

U skladu s novim konceptom festival je otvoren Beethovenovom operom „Fidelio“ u također novoj inscenaciji oskarovca Christopha Waltza iz bečke kazališne kuće „Theater an der Wien“. Otvorenju su radi jedinstvenog kulturnog užitka i čarobnog doživljaja na Rathausplatzu prisustvovale stotine posjetitelja.

U dobro posjećenom ugostiteljskom prostoru „Carmen's Corner“ gurmani su pak mogli uživati u delicijama iz ponude restorana „DO & CO“, koje se odsada poslužuju svakog dana od 11 sati do ponoći uz prethodnu rezervaciju stola.

Čarobnom otvorenju festivala pod zvjezdanim nebom doprinijelo je i lijepo vrijeme. Jedinstveni ambijent, impresivna izvedba i dobro strukturiran program u konačnici su se pokazali dobitnom kombinacijom − posjetitelji su vidno oduševljeni kulturnom ponudom kao i uspješnim novitetima.

Projekcije počinju svakog dana u sumrak, a ulaz je otvoren dva sata ranije − i to samo za posjetitelje s valjanom ulaznicom. Obavezne rezervacije za besplatne lože sa sjedećim mjestima i gastronomsku ponudu posjetiteljima omogućuju udobnost i uživanje u festivalu bez stresa.

Više informacija o programu i rezervacijama (engleski): www.filmfestival-rathausplatz.at/en.

Video s informacijama o festivalu (njemački):

Comments:DISQUS_COMMENTS
Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo: