"Bijeli grozd Regional Trophy" nagradu za sezonu 2017/2018 dodijelit ćemo na G.E.T. konferenciji o eno-gastro turizmu, koja će se održati u Iloku 16.-17. 2. 2018.
Petak, 15 Prosinac 2017

Advent za vinoljupce

Piše 
Advent za vinoljupce

 

Prvi zagrebački 'Advent za vinoljupce' na rasporedu je u petak, 15. prosinca (19 sati), a održat će se u restoranu Muzej u sklopu Muzeja za umjetnost i obrt u Zagrebu. Ova urbana vinska izložba okupit će petnaestak vinara, a ljubitelji vina moći će kušati osamdesetak vinskih etiketa iz cijele Hrvatske – od pjenušaca, preko autohtonih sorti, pa sve do kasnih berbi.

Iako je eno-gastronomska ponuda u Zagrebu iznimno bogata, ova vinska manifestacija predstavlja jednu sasvim novu dimenziju Adventa u Zagrebu. Stoga, ako tražite odmak od kuhanog vina i kobasica te želite uživati u dobroj kapljici na suhom i toplom, više ste nego dobrodošli na 'Advent za vinoljupce', poručuju organizatori iz udruge Vinoljupci.

Osim prilike za degustaciju brojnih vina po popularnim cijenama, svim vinoljupcima ovo je prilika da upoznaju vinare, saznaju više o izloženim vinskim etiketama te da uživaju u živoj svirci i slasnim gastro kreacijama restorana Muzej.

Sudjeluje petnaestak vinara s osamdesetak etiketaSudjeluje petnaestak vinara s osamdesetak etiketa

Na festivalu će se moći kušati vina iz svih regija Hrvatske. Međimurska vina Lovrec te plešivička vina Budinšćak i Kolarić dolaze iz bregovite Hrvatske. Tri moslavačka mušketira - Kezele, Florijanović i Miklaužić – predstavit će autohtonu sortu škrlet koja u posljednjih nekoliko godina postiže zapažene rezultate. Iz Podunavlja stižu vina Iuris, Erdutski vinogradi te vinarija Svijetli dvori, a okuse i mirise Istre donose vina Geržinić, Romeo, Fiore i Anđelini.

No, to nije sve. Svi posjetitelji 'Adventa za vinoljupce' imaju priliku učlaniti se u novoosnovani Klub vinoljubaca, te zajedno s ostalim vinoljupcima poći na Winetrippin' – organizirani vinski izlet u Međimurje, koji je na rasporedu u nedjelju, 17. prosinca i tamo napraviti vlastiti pjenušac!

Udruga Vinoljupci aktivno djeluje od 2014. godine na promicanju vinske kulture i turizma. Do sada je organizirala ukupno šest open-air vinskih festivala te brojna manja vinska događanja i susrete s ciljem kreiranja vinskog identiteta Zagreba i promicanja vinske kulture na neformalan i zabavan način. Da spomenuti koncept nailazi na izvrsne reakcije posjetitelja, pokazuje i činjenica da je festival 'Winelovers' Street', održan u Kurelčevoj ulici početkom lipnja ove godine, posjetilo više od 2000 posjetitelja.

Dodatne informacije o manifestaciji kao i o udruzi Vinoljupci potražite na www.vinoljupci.com.hr kao i na www.facebook.com/vinoljupci

 

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

14
Velj2018
Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Dani školjaka u sjeverozapadnoj Istri

Užitak u slasnom morskom zalog...

19
Velj2018
Vinart Grand Tasting 2018. u Laubi

Vinart Grand Tasting 2018. u Laubi

Treću godinu zaredom pozivni f...

21
Velj2018
Zagrebački sajam nautike i Hotel & Gastroteh

Zagrebački sajam nautike i Hotel & Gastroteh

Od 21. veljače do 25. veljače...

23
Velj2018
3. Festival maslina u Zagrebu

3. Festival maslina u Zagrebu

Najznačajnija sajamska priredb...

09
Ožu2018
Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

Chefs' Stage 2018 u Šibeniku

  Chefs' Stage 2018 okupl...

16
Ožu2018
8. Međunarodni sajam turizma Place2go

8. Međunarodni sajam turizma Place2go

  Međunarodni sajam turiz...

« »

G.E.T. Report - arhiva

Iz G.E.T. Vodiča...

Bolfan Vinski vrh, Hraščina
Bolfan Vinski vrh, Hraščina