Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -

45. Samoborske glazbene jeseni

Samobor
Nedjelja, 27. 9. 2020.  - Utorak, 29. 9. 2020.
Piše:  Samoborska Glazbena Jesen
45. Samoborske glazbene jeseni

Koncerti 45. Samoborskih glazbenih jeseni održat će se 27. i 28. rujna u Samoboru, a  završna večer 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić i proglašenje pobjednika bit će 29. rujna u Župnoj crkvi sv. Anastazije u Samoboru s početkom u 20 sati.

Prosudbena komisija 17. Međunarodnog natjecanja mladih glazbenih umjetnika Ferdo Livadić odabrala je kandidate za ovogodišnje natjecanje. To su (abecednim redom):

  • Veronika Ćiković, harfa
  • Martina Jambrišak, harmonika
  • Matej Mijalić, violina
  • Mia Pečnik, klavir
  • Ivan Petrović-Poljak, klavir
  • Lucija Stilinović, flauta

Organizator je i ove je godine, unatoč krizi u kojoj se nalazimo, osigurao vrijedne nagrade. Dobitniku Nagrade Ferdo Livadić za najbolju umjetničku osobnost, uz novčanu nagradu pripadaju i koncerti na festivalima Samoborska glazbena jesen, Dubrovačke ljetne igre, Osorske glazbene večeri i Festivalu sv. Marka, kao i nova kompozicija koju će prema narudžbi SGJ pisati Mirela Ivičević, a pobjednik će je praizvesti na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021.

Bit će dodijeljena i Nagrada Grada Samobora i Hrvatskog društva skladatelja za najbolju izvedbu djela hrvatskog skladatelja, a uz novčanu nagradu dobitniku pripada i koncert na Samoborskoj glazbenoj jeseni 2021. godine.

Pokrovitelji Natjecanja su Hrvatsko društvo skladatelja, Grad Samobor, Zagrebačka županija i Ministarstvo kulture.

Comments:DISQUS_COMMENTS
Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo: