Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Subota, 24 Ožujak 2018

14. Samoborski proljetni sajam i 31. Salamijada

Piše 
14. Samoborski proljetni sajam i 31. Salamijada

14. Samoborski proljetni sajam održat će se 24. i 25. ožujka na Trgu kralja Tomislava, sa svečanim otvorenjem u subotu, 24. ožujka u 10 sati, a 31. po redu Samoborska salamijada u subotu, 24. ožujka u Sportskoj dvorani Samobor, Hebrangova 26, s početkom u 20 sati.

Samoborski proljetni sajam predstavit će etno i eno gastronomsku tradiciju Samobora: sir, vrhnje, rudarsku greblicu, češnjovke, Samoborsku salamu, bermet, muštardu, samoborske kremšnite, med, domaća vina, voćne rakije, proizvode od ljekovitog bilja, razne pekarske delicije te proizvode tradicijskih obrta i suvenira. Stari tradicijski i umjetnički obrti, kao predstavnici bogate povijesti i kulture ovog grada, na Sajmu prezentiraju vještine izrade starih, autohtonih tradicijskih i umjetničkih proizvoda, kako bi postali nezaobilazni dio kulturnog turizma i time osigurali svoj opstanak. Predstavljaju se kristalobrusači, lončari, kovači, remenari i užari, medičari i dr., ali i osnovne škole i dječji vrtići, u kojima se njeguje tradicija starih vještina.

Sajam će, kao i svake godine biti popraćen dodatnim gastro sadržajima, a u nedjelju, 25. ožujka održat će se Dan otvorenih vrata udruge Zlatna šajba gdje će se moći degustirati samoborske salame i vino.

Drugu godinu zaredom organizira se Dječji proljetni kutak na Trgu Matice hrvatske, gdje će u subotu od 10 do 13 sati svoje proizvode izložiti samoborski vrtići i osnovne škole, a tijekom cijelog vikenda djeca će uživati u radionicama i zekalicama, uz pregršt iznenađenja.

Ljubitelji dobre glazbe uživat će u koncertu Porinom nagrađenih Singrlica kojima će se na samoborskom Trgu pridružiti Neno Belan, pa će nedjeljno poslijepodne obilovati dobrom glazbom. Organizator Sajma je Grad Samobor, a tehnički koordinator Poduzetnički centar Samobor.

Detaljne informacije i program nalaze se na www.proljetni-sajam.samobor.hr

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -

Iz G.E.T. Vodiča...

Bodren, Hum na Sutli
Bodren, Hum na Sutli