Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Nedjelja, 17. 5. 2015.

Wine Spring Break

Wine Spring Break

U Zagrebačkom MOJO baru, a u organizaciji Marina Levaja ispred Mojo bara i Miroslava Mirkovića ispred agencije Dalwin, održan je treći po redu WINE SPRING BREAK, mini festival vina na otvorenom, na cesti. 

Možda vam se, na prvu, priča čini pomalo čudna, ali to je onaj pravi iskonski vinski ambijent. Stalno slušam kako bi trebalo kod nas biti kao u Španjoskoj ili Portugalu pa recimo Italiji i tako, a tamo se puno događaja održava baš na ulicama, jer ljudi to vole, to na neki način simbolizira slobodu. Ovakvih bi događanja trebalo biti više - to je definitivno pravi put. Na ovom događanju bilo je 18 vinara i mogu reći, sasvim dovoljno. Organizator se potrudio dovesti vinare iz svih dijelova Hrvatske tako da se moglo probati od svega pomalo. Kako se vina ne plaćaju, plaćala se naravno ulaznica i tu je bilo komentara o visini cijene. 90 kn se možda čini puno, ali... Gdje ćete to moći probati desetak top vina (a od 36 ponuđenih, bilo ih je i više od 10 vrhunskih) i da pritom imate nešto za grickanje (u ovom slučaju tu su bili sir i domaće salame, a mislim da sam vidio i pancetu) i uživate u živoj glazbi (nastup grupe Duoza koju čine Ivana Giova Radan i Stanislav Kovačić)? Kad sve to zbrojite, karta i nije tako skupa, zar ne? Osim toga, okupilo se sasvim fino društvo (mislim brojčano), a to da je cijela ta vinska ekipa ugodna za druženje, ne moram posebno naglašavati. I da, druženja na cesti imaju poseban čar; to se mora priznati. 

Što se tiče vina, našli su se tu Vinarija Degrassi, Saint Hills, Mladina, Kutjevo, Belje, Volarević, Jakovac, IURIS, Dvanajščak-Kozol, Kos, Cmrečnjak, Iločki podrumi, Kalazić, Topolovčan, Zdjelarević Vino Selekcija, Tomić, Badel1862 i ostali. Moram priznati da Badelova priča sa Korlata postaje sve bolja i bolja. Naprosto me oduševljavaju i hvala Mirkoviću što me je još jednom podsjetio na to. 

Dakle, za ulična vinska druženja: palac gore! Oni koji nisu bili: sljedeći put nema isprike. I da, moram to reći: dame i gospodo iz turističke zajednice, ovakve bi manifestacije trebalo podržati.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -