Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Subota, 15. 2. 2020.

Whisky fair - ove godine ipak malo drugačiji Featured

Piše: 
Whisky fair - ove godine ipak malo drugačiji

Plaza Event centar u Zagrebu okupio je u dva dana sajma više od 1500 posjetitelja i zaljubljenika u viskije. Organizacija je ovoga puta bila nešto drugačija od onoga na što smo do sada navikli, ali zato što je ove godine veći naglasak stavljen na ekskluzivu.

Prošli nas je viski sajam potpuno oduševio, pa smo naravno i ove godine ostavili slobodan vikend za ovo događanje. I ovoga je puta sajam bio idealno mjesto za sve one koji obožavaju okus vrhunskog viskija, pogotovo onog rijetko dostupnog na našem tržištu.

Viskiji koje inače ne možete probati kod nas

Bilo je manje izlagača nego prošle godine i nisu bile prisutne velike svjetske destilerije, ali razlog tome je u specifičnosti ovogodišnje ponude. Posjetitelji su imali priliku probati više od 150 viskija po sajamskim cijenama, a ukupno 23 viskija iz ponude uopće nisu dostupni u Hrvatskoj. Vrhunskim je ekspertima i pravim ljubiteljima viskija ovo bila jedinstvena prilika uživati u teško dostupnim okusima njihovog omiljenog pića.

wiski

Kao i prijašnjih godina sastavni dio sajamskog programa su i radionice, a za onu najpoznatiju - Uvod u škotski whisky ove je godine bio veliki interes pa je na programu bila dva dana. Velika stvar ove godine bilo je i predavanje vrhunskog svjetskog viski stručnjaka Billy Abbotta koji je održao radionicu o tome kako bačve utječu na okus viskija i koji su se noviteti ovdje pojavili s modernijom tehnologijom.

Ako možda niste nužno ljubitelj viskija, bilo je tu votki, likera, vinjaka, rakija i ginova od kojih je možda zanimljivo istaknuti hrvatski craft gin Old Pilot’s koji je na međunarodnim razinama osvojio stvarno vrijedne nagrade za kvalitetu. Cijela je priča završila onime što je poznavatelje viskija posebno zabavilo - aukcijom otvorenih boca.

Pozitivna atmosfera i promocija viskija domaćoj publici

A kako je meni bilo? Ponuda je svakako bila manja nego prošle godine, a cijena ulaznice viša. Poznavatelji viski svijeta sigurno su prepoznali takvo događanje, a mislim da će zahvaljujući ovakvim događanjima popularnost ovog pića sigurno nastaviti rasti.

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo - zlatni sponzor
podržavamo: