Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Subota, 29. 9. 2018.

Puklavec Family Wines i VIP berba

Piše: 
Puklavec Family Wines i VIP berba

Ove se godine ponovo okupilo mnoštvo vinskih novinara, distributera, somelijera i inih koji imaju veze s vinom na takozvanoj VIP berbi. Ako netko ne zna o čemu je riječ, evo kratkog pregleda priče:

Prije nekoliko godina ekipa iz vinarije Puklavec Family Wines, tada još uvijek pod nazivom Puklavec & friends Jeruzalem Ormož, došla je na odličnu ideju - zasaditi dio jednog velikog vinograda zajedno s mnogim drugim ljudima iz vinskog svijeta. Okupili su nas, dali svakom po 10  trsova, koje smo posadili. Na početku svakog dijela postavili su  inoks pločice s vašim imenom, tako da znate gdje je vaša loza.

Prva javna obnova vinograda s 31.000 trsovaPrva javna obnova vinograda s 31.000 trsova

Nekoliko mjeseci kasnije, održana je tradicionalna rezidba, a iduće godine i prva berba. Godinu dana kasnije, dobili smo i svoje prvo vino.

rezidbaprva berba

naše prvo vino

Od tada, svake godine se okupljamo na VIP berbi i beremo svoje grožđe u njihovom vinogradu. To je, pokazalo se, bio odličan marketinški potez.

Sad se već unaprijed veselimo berbi; znaš otprilike koje ljude ćeš sresti i veseliš se druženju s njima. Naravno da je tu uvijek  fantastična fešta, odlična hrana od koje jedan dio obavezno ima doticaja s tradicijom; nešto što se tu kuhalo od uvijek.  Piju se, naravno, njihova vina, s naglaskom na pjenušcima - a imaju paletu jako dobrih pjenušaca. Naravno, neizostavan je i zabavno-glazbeni program koji svaki put iznenadi. Ove godine, ulogu moderatora, zabavljača i pjevača imao je Klemen Slakonja, jedan od ponajboljih slovenskih imitatora, s pratećim bendom. Malo je reći da nas je oduševio, posebice s izvedbama nekih hrvatskih pjesama. Naravno, ne smijemo zaboraviti spomenuti Sonju Erčulj, direktoricu marketinga koja svakog gosta dočeka uvijek nasmijana; da, ona je dobri duh ovih događanja.

berba 2018

U svakom slučaju, VIP berba na zidanici Malek uvijek je jedna od najboljih vinskih fešti tijekom godine.

I imajte na umu kad sljedeći put kupite njihov Šipon; možda baš u toj boci ima djelić vina od grožđa s naših  loza pa... Živjeli!

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -