Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Petak, 19. 10. 2018.

Održan je 7. Interslast

Piše  Božidar Akrap
Održan je 7. Interslast
U utorak, 16. listopada 2018. godine u Termama Tuhelj održan je 7. Interslast, međunarodni kongres slastičarstva, sladoledarstva i konditorstva.

Prijavilo se 70 ekipa (s ukupno 120 raznih slastičarskih, natjecateljskih uradaka) iz Francuske, Velike Britanije, Italije, Paname, Slovenije, Njemačke, Turske i Hrvatske, koje su se natjecale u spravljanju izvornih, hrvatskih savijača u pet kategorija, među kojima su i zagorski štrukli. U sklopu kongresa održano je i natjecanje slastičara Pastry CUP of Croatia te natjecanje srednjih slastičarskih škola s područja Alpe Jadran i zemalja bivše Jugoslavije.

7. Interslast7. Interslast

Ovogodišnji Interslast na neki način je bio u znaku zagorskih štrukli, pa su sudionice tradicionalne manifestacije Krapinsko – zagorske županije Babični kolači imale radionicu i degustaciju ove izvorne delicije. Posebno je bilo zanimljivo kušati izvorne slastice inozemnih slastičara, pa su primjerice panamski sudionici predstavili cocadas i golleriu, britanski sudionici engleske kolače iz 18. stoljeća, lemon drizzle cake, a gosti su mogli kušati i francuske eklere te  brojne druge slastice. Interslast je otvorio župan Željko Kolar, a otvorenju je nazočio i župan Koprivničko - križevačke županije Darko Koren.

Pogledajte dio atmosfere na Instagram profilu Krapinsko-zagorske županije:

 REZULTATI

PASTRY CUP OF CROATIA INTERNACIONALNO NATJECANJE SENIORA

  1. Marina Glavač - Bistra
  2. Ivan Prigorac Knezić – Dubrava Vrbovečka
  3. Sara Hostnik – Mercator Ljubljana

ARTSLAST – INTERNACIONALNO NATJECANJE UČENIKA SREDNJIH ŠKOLA (Pobjednik odlazi na svjetsko natjecanje SIGEP u Italiju 2019. godine)

  1. Tea Pokos  oš e. Kumičića Rovinj
  2. Ines Merklin – Izobraževalni Ceneter Piramida Maribor
  3. Helena Obolnar – Bic Biotehniški Izobraževalni Center Ljubljana

(U žiriju su bili Dragica Lukin, predsjednica Saveza slastičara Hrvatske, Miroslav Dolovčak predsjednik Sekcije ocjenjivača Hrvatskog kuharskog saveza i Stjepan Vincek, slastičar iz Zagreba)

Više informacija na: www.kzz.hr

 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor

Iz G.E.T. Vodiča...

- promo -