Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Ponedjeljak, 28. 10. 2019.

Hrvatski kuharski kup 2019 - Bilogorsko kolo

Piše:  Hrvatski kuharski savez
Hrvatski kuharski kup 2019 - Bilogorsko kolo

 Posljednje natjecanje četrnaestog izdanja Hrvatskog kuharskog kupa održano je 25. i 26. listopada u Turističko-ugostiteljskoj i prehrambenoj školi Bjelovar. Natjecanje pod nazivom „Bilogorsko kolo“ po treći put organizirali su članovi Udruge kuhara i slastičara Bilogore u suradnji s Hrvatskim kuharskim savezom i Turističko-ugostiteljskom i prehrambenom školom Bjelovar.

U sklopu dvodnevnog događanja, natjecatelji su pri dolasku obišli centar Bjelovara te posjetili Gradski muzej Bjelovar da bi kasnije krenuli s pripremom svečane večere. Sudionici su u ovom kolu imali zadatak pripremiti svečane hladne plate od ramsteka, svježeg sira i kukuruza, toplo glavno jelo s prilogom od svinjske pisanice, šljiva i tikvica, a slastičarko umijeće pokazali su u pripremi deserta od  čokolade, Pâte à Choux tijesta i lješnjaka i to sve za 14 osoba. Za sljubljivanje hrane i vina pobrinula se Vinarija Šipek.

Pobjedu u ukupnom poretku ostvarili su Tomislav Greganić i Marela Hudoletnjak iz hotela The Westin Zagreb. Do najviše stepenice stigli sa osvojenim drugim mjestima u svakoj kategoriji. Na drugo mjesto plasirali su se Marin Sambolek i Dario Rodeš iz Hotela Turist, Varaždin, dok je treće mjesto pripalo Nikoli Domisloviću i Dinku Tomašiću iz Park Boutique Hotel Varaždin. Sve natjecateljske radove vrednovao je tročlani ocjenjivački sud, Branko Čukelj, Vladimir Balent i Marija Kuzminski.

Iako zamišljen i realiziran u natjecateljskom formatu, Hrvatski kuharski kup prije svega je mjesto susreta kuhara i slastičara iz svih krajeva Hrvatske i odlična platforma za afirmaciju mladih kuhara, stjecanje novih kulinarskih znanja i vještina te razmjena iskustava. Da se to pokazalo točnim, dokazali su učenici  Turističko-ugostiteljske i prehrambene škole Bjelovar koji su sudjelovali na natjecanju. Posebno su oduševile mlade domaće kulinarske nade Stjepan Fijačko i Ivana Kuzma koji su u glavnom jelu oduševili žiri i osvojili prvo mjesto.

Ovo je bilo peto i posljednje natjecanje ovogodišnjeg izdanja Hrvatskog kuharskog kupa. Nakon natjecanja održanim u Solinu, Plitvičkim jezerima, Vinkovcima, Pregrade te sad u Bjelovaru, preostalo je proglasiti ukupne pobjednike čitavog natjecanja i osvajače Velike kristalne kuhače.

Završna svečanost će se održati u Koprivnici, početkom prosinca.  

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor