Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Nedjelja, 27. 10. 2019.

Grand Gourmet 2019

Piše:  SKMER
Grand Gourmet 2019

Natjecanjem barmena završen je 5. Grand Gourmet, natjecanje barmena, barista konobara i restorana koje je u Makarskoj ovog tjedna okupilo oko 350 sudionika iz niza zemalja. U završnici ove manifestacije u organizaciji Šefova kuhinja mediteranskih i europskih regija dobili smo i nove prvake Hrvatskog kupa barmena, ako se stvari poslože, predstavljat će Hrvatsku na Svjetskom prvenstvu barmena u San Franciscu. Državna prvakinja u kategoriji "classic" je Dubrovčanka Anita Tuđan Primić. Osmi put prvo mjesto u kategoriji "flaire" (pravljenju koktela uz žongliranje bocama i barskim priborom) osvojio je Dušan Janjatović (32) iz Požega, inače drugi u svijetu u ovoj disciplini.

" Za natjecanje sam se pripremao tri mjeseca zato što i za tjedan dana odlazim na svjetsko prvenstvo u Kini gdje nastupam u disciplini flaire za Hrvatsku. Ovaj put sam se odlučio natjecati u liku Elvisa Presleya. Naime, uvijek želim iznenađivati žiri i publiku novom koreografijom, glazbom, koktelima, dekoracijama, a tako ću nastojati i ubuduće.Trenutačno živim u Austriji, otvorio sam koktel bar u Linzu, a s flaire barmenstvom bavim se već 16 godina, odnosno pola svog života. Bio sam na mnogo natjecanja. Jednostavno volim taj posao. Ljubav prema ovoj profesiji javila se u mojoj 16. godini, nakon što sam vidio svoje kolege i prijatelje. Posao je ispao teži nego što sam u tom trenutku mislio ali i dalje gorima za njega. Sigurno ću se i dalje njim baviti, koliko god budem mogao."- poručio je Janjatović.

Anita Tuđan Primić je nedavno otvorila svoj lokal u Dubrovniku, a osim koktela ulazi i u vinsku priču,

 "Radim ovaj posao već 12 godina, a svoj sam kafić otvorila prije četiri mjeseca. Sramota me reći da se skoro uopće nisam stigla pripremiti za ovo natjecanje, ali sve sam obavila dobro i jako brzo. Sviđa mi se, volim ovaj posao. Namjeravam ga nastaviti raditi u svom baru s pričom o koktelima i vinima budući da sam, osim barmenka i sommelierka" - rekla je Anita Tuđan Primić.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor