Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Četvrtak, 18. 5. 2017.

Crna ovca uspješno se vratila u Bašku na otok Krk

Piše: 
Crna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok Krk

Nakon šestogodišnje pauze, festival Crna ovca uspješno se vratio u Bašku na otok Krk. Festival janjetine, individualizma, kreativnosti, otočne baštine, popularne kulture i sporta okupio je brojne posjetitelje koji su u Bašku stigli iz cijele Hrvatske, ali i Slovenije, Njemačke, Austrije, Italije, BiH, Nizozemske i drugih europskih zemalja, pa i Kanade.

Gosti Baške i posjetitelji Crne ovce uživali su u brižno spravljenim specijalitetima od autohtone bašćanske janjetine u objektima Valamar Riviere, glavnog sponzora partnera Crne ovce i brojnih drugih ugostiteljskih objekata u Baški.

Crna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok KrkCrna ovca uspješno se vratila u Bašku na otok Krk

 

Uz to, sudjelovali su u nizu sportskih aktivnosti, čak dva nogometna turnira, edukativnom kampu trekkinga i traila, biciklističkoj turi Beeeciklom do Mjeseca, Ovčarskom pohodu.

Bašćani su posjetiteljima pokazali i znamenitosti svoje baštine, poučili su ih pripremi lokalnih specijaliteta, od janjećeg kotlića do domaće tjestenine valcića, a svi su mogli poslušati i predavanje najaktivnijeg hrvatskog astronoma Korada Korlevića o 21. stoljeću kao posljednjem stoljeću homo sapiensa. Ljubitelji kulture i rock'n'rolla već su u petak imali priliku pogledati izložbu 'David Bowie by Brian Rasic' i poslušati nove hitove grupe Jinx, koja je u Baški predstavila novi album „Zagrebi i pomiriši“, pomiješan s dobrim brojem svojih vječitih uspješnica.

Crna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok KrkCrna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok Krk

 

Jedriličarska regata Corinthia Cup: Memorijal Jure Vukasović dobila je svoje pobjednike u klasama optimist i laser, a Rakan Rushaidat oduševio je publiku koja je u Hotel Corinthia došla pogledati njegovu izvedbu predstave Ja, tata. Crne ovce rasplesale su se i u subotu, kad ih je zagrijao fenomenalni The Beat Fleet svojim promišljenim, uživo izvanrednim hip-hopom. Večer su zatvorili riječki rock šamani Let 3, koji su žestokom svirkom crne ovce odveli u druge dimenzije i ispunili proročanstvo s najavne press konferencije, ovčjim pjevom probudili su sve vile Velebita.

Crna ovca uspješno se  vratila u Bašku na otok KrkCrna ovca uspješno se vratila u Bašku na otok Krk

 

Crne ovce koje su se u nedjelju uspjele dovoljno rano probuditi nakon druženja koje je trajalo do ranih jutarnjih sati, uspjele su čak odvježbati i jednu seansu joge uz bazen hotela Tamaris.

Festival Crna ovca 2017. organizirao je Studio Conex uz podršku glavnog sponzora partnera Valamar Riviere, sponzora domaćina Općine Baška i Turističke zajednice Općine Baška, srebrnog sponzora GP Krk i brončanog, Ožujskog piva, kao i niza lokalnih gospodarstvenika iz Baške.

Uoči festivala Crna ovca, organizirano je putovanje za novinare, kojom prilikom smo obišli nekoliko interesantnih eno-gastro lokacija na otoka Krka i Kvarnera. o tome više - uskoro.

 

Vidimo se nagodinu u Baški na Crnoj ovci 2018! 

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -