Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Subota, 20 Listopad 2018

8. Chtef - Zagorski chef

Piše  Silvija Munda
8. Chtef - Zagorski chef
U četvrtak, 18. listopada 2018. godine u Tuheljskim Toplicama je održana velika kulinarska manifestacija Krapinsko - zagorske županije "Chtef Zagorski chef".

Kulinarska manifestacija „Zagorski chef“, natjecanje je zagorskih kuhara u pripremanju jela od tradicionalnih zagorskih namirnica na inovativan i maštovit način. U natjecanju, tradicionalno smije sudjelovati samo sedam kuhara, budući da je broj sedam neodvojiv od Zagorja - bajke na dlanu u kojoj se smjestilo sedam gora, sedam rijeka, sedam ljekovitih izvora i sedam gradova.

Chtef Zagorski chef

Kuhari se natječu s autorskom kreacijom koju stručni žiri ocjenjuje po utvrđenim kriterijima: izgled  jela, miris jela, okus jela, preciznost termičke obrade namirnica, maštovitost i kreativnost u pripremi jela - moderna prezentacija tradicije, tematska sljedivost i harmonija svih komponenti koje čine cjelinu jela, a neizostavni dio manifestacije čini i sljubljivanje zagorskih vrhunskih vina uz pripremljena jela.

Chtef Zagorski chef

Pobjednik kulinarskog showa nosi titulu i statuu Zagorskog chefa. Ova kulinarska manifestacija postala je mjesto na kojem se okuplja sve najbolje od gastronomije Zagorja i mjesto gdje se susreće zagorska tradicija, bogata ponuda i potreba vrednovanja županijskih projekata kojima se turistička ponuda Zagorja diže na višu razinu.

Zadane namirnice osmog po redu kulinarskog showa Chtef Zagorski chef bile su: svinjska koljenica kao središnja tema te zelje, krumpir i grožđe.

Chtef Zagorski chef

Nastupili su:

  • ŽELJKO BOŽIČEK, Hotel Matija Gubec, Stubičke Toplice,
    • GLAVNO JELO: Sporo pečena svinjska koljenica na vareniku crne nohe,
    • DESERT: Ražnjić od pohanog grožđa u pivskom tijestu

  • MISLAV BOŽIĆ, Hotel & Restoran Villa Magdalena, Krapinske Toplice,
    • GLAVNO JELO: Jesenska koljenica,
    • DESERT: Grojzd

  • MIRKO LJUBIĆ, Restoran Dvorac Mihanović, Tuheljske Toplice,
    • GLAVNO JELO: Plodovi Zagorja,
    • DESERT: Pod Tuheljskim brajdama

  • JOSIP BIVAL, Bluesun Hotel Kaj, Marija Bistrica,
    • GLAVNO JELO: Svinjska koljenica s lisnatim krumpirom i zeljem,
    • DESERT: Tanjur s trsja

  • PETAR ČUKMAN I DENIS KOŽIĆ, Srednja ugostiteljska škola Zabok, (Mentor: Ivan Đurkin – Benkotić),
    • GLAVNO JELO: Zagorska štruca  s  Jakobovim  kapicama,
    • DESERT: Slatko zelje

  • MARKO ŠTURLAN, Punkt Beer House, Mokrice,
    • GLAVNO JELO: Pečena svinjska koljenica,
    • DESERT: Izabela

  • JAKOV MIRT, Terme Jezerčica, Donja Stubica,
    • GLAVNO JELO: „Dođi mi na buncek“
    • DESERT: „Slatki tudum“

Izvan konkurencije nastupili su poznati glumci Marija Borić i Adam Končić.

Chtef Zagorski chefChtef Zagorski chef

Kuhari su imali zadatak, spojem tradicionalnog i modernog, osvojiti stručnu ocjenjivačku komisiju u sastavu: Tomislav Špiček, jedan od najpriznatijih hrvatskih profesionalnih kuhara, zatim Dražen Đurišević, promotor Podravkine kuhinje i Vesna Belošević, nastavnica kuharstva i slastičarstva u Srednjoj školi Pregrada. Prema ocjenama komisije, novi Chtef - zagorski chef je:

Marko Šturlan, Punkt Beer House, Mokrice

Posjetitelji su na manifestaciji mogli pratiti ocjenjivanje gotovih jela te ih i kušati, ali i uživati u bogatom popratnom programu i degustacijama: vina renomiranih zagorskih vinara, zagorski štrukli, tradicionalni kolači, kozji sir i mlijeko, zagorski bagremov med, bučino ulje, suhomesnate delicije...

Chtef Zagorski chefChtef Zagorski chef

 

Comments:DISQUS_COMMENTS
- promo -
podržavamo:

Iz G.E.T. Vodiča...

Vina Tomaz, Motovun
Vina Tomaz, Motovun