Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Petak, 31. 5. 2019.

3. izdanje Wine&Design

Piše:  Sanja Muzaferija Rene Karaman
3. izdanje Wine&Design

U zanimljivom, multifunkcionalnom prostoru Avant Gardena u zagrebčakoj Hondlovoj ulici 2, u srijedu je održano 3. izdanje malog, ali zanimljivog projekta WINE & DESIGN iza kojeg stoji novinarka i urednica, spisateljica i osnivačica PINK DAY festivala, Sanja Muzaferija. U WINE & DESIGN-u  sudjeluju uvijek novi suradnici i sudionici, a uključuje grafički i produkt dizajn, arhitekturu, modu, nakit. Održava  se povremeno, a uvijek je, naravno, u sve uključeno  fino vino.

DESIGN:

Ovog puta su se u WINE & DESIGN–u - pred mnoštvom gostiju, članicama udruge WOW i drugim ženskim društvima te medijima spojili arhitektura, nakit i  vino – uz predstavljanje  novog dizajnerskog branda - V&VI art lab (

) autorice Violete Beljić Kušić.

WINE & DESIGN je tako javnosti prvi puta ekskluzivno predstavio V&VI art lab i na licu mjesta provjerio postoje li limiti u korištenju materijala za nakit.

Arhitektica po zvanju, umjetnica po vokaciji i WOW simaptizerka – Violeta Beljić Kušić smatra da je u modi nerijetko prisutna uniformiranost i bezizražajnosti te da su nužni pomaci u osobnost, individualizam te avangardu – da moderno ne bi bilo - pomodno. Svoj stav i koncepciju dokazuje svojim atraktivnim i posebnim nakitom. U smionim kombinacijama, uz mnogo dorade, turpijanja i četkanja -stvorene su kreativne  i inovativne forme V&VI art laba, koje i najjednostavniji odjevni predmet čine atraktivnim i posebnim.

Wine&Design

WINE

Vinski gosti, tj. domaćini su ovoga puta BELJE (rosé sa specijalnom za ovu priliku dizajniranom etiketom) i BOŠKINAC (Rosé).

Wine&Design, vina BeljeBELJE: Beljski rosé je raskošno polusuho vino koje miriše na cvijeće i voće: jagode, maline, nar i ruže, što ga čini različitim od većine drugih ružičastih vina na hrvatskom tržištu. Njegov polusuhi karakter pruža mu zaokruženost koja odlično funkcionira uz različite gastronomske žanrove. Vino koje se slaže čak i uz pizzu, jer njegova lagana slatka crta odlično komunicira s kiselinom rajčice. Slaže se i uz burgere, jer njegov voćni karakter ide uz različite BBQ umake. Može se poslužiti uz umjereno zaslađene voćne kolače kao što su savijača od jabuka ili trešanja. Izvrstan je i sam - na plaži ili bazenu, u prirodi ili terasi s pogledom na more.

Wine&Design, vina Boškinac i Violeta Beljić KušićBOŠKINAC: Boutique vinarija s Paga, slavnog Borisa Šuljića, pridružila se ovom projektu sa svojim roseom 2018. koji nije stigao na vrijeme za popularni PINK DAY, pa mu je ovo svojevrsna zagrebačka promocija. Riječ je o roseu od 100 % merlota, pedantno vinificiranom s izričitom namjerom da se stvori vino koje može trajati čak nekoliko godina, za razliku od drugih ružičastih jednogodišnjaka. To je vino nježne boje i svježih voćnih aroma, niskih alkohola, jasne strukture. Nije ljepuškasto, nego vino koje može popratiti i ozbiljnija jela poput mesnog carpaccia, rakova, buzare, jastoga...

SANJA MUZAFERIJA

Novinarka s backgroundom u kazališnom, filmskom, modnom i dizajnerskom, kao i lifestyle novinarstvu, dizajnom se bavila kroz razne medije (osobito nekoliko godina na portalu Domosfera), a pozabavila se njime i u svojem bestselleru „Sretni stanovi: Stil, stav i 20 priča o ljudima i prostoru“ (Profil, 2004). Modom se bavila radeći (9 godina) u redakciji Cosmopolitan (zamjenica glavne urednice; kreativna direktorica) i Playboy (2 godine urednica mode i ljepote) te Gala Style (2 godine, glavna urednica). I danas je aktivna u medijima (Story Book, Gloria Glam, Lider i Lider Trend, Total Croatia News, Sensa...).

Već osam godina Muzaferija je na čelu uspješne vinske udruge WOW – pa je spoj dizajna kojim se na različite načine bavila tijekom karijere i -  vina bio neminovan i logičan. Prvo izdanje WINE & DESIGN projekta ostvareno je s uspješnom poslovnom ženom i  fajnšmekericom Anom Ivančić koja je otvaranjem svog dizajnerskog dućana GARDEROBA u zagrebačkoj  Martićevoj ulici te bliskim odnosom s vinom i znanjem o njemu bila logičan prvi izbor za suradnicu. Vina Tomac, savršeno dizajnirana unutrar boce, ali i etiketom bila su neizbježan izbor za predstavljanje ovog „work in progress“ projekta. Drugo izdanje bilo je u suradnji s hrvatskom modnom platformom Klodier,  a nametnulo se i kroz vinski i kroz modni princip. Klodier je jedinstvena modna E-commerce platforma koja na jednom mjestu okuplja fizičke butike, modne ateljee i izložbene prostore, ponajprije domaćih dizajnera. Riječ je dakle, i ovdje o okupljanju, kao što je to već stalno načelo WOW-a koje okuplja i spaja žene na vinskoj  sceni.  Autorica projekta i vlasnica koncepta Klodier je Vera Korak, kći poznatog vinara Velimira Koraka, pa se ovdje igra moda-design-vino uistinu preklapaju na više načina.

Violeta Beljić Kušić, Ante Perica (Avant Garden) i Sanja MuzaferijaVioleta Beljić Kušić, Ante Perica (Avant Garden) i Sanja Muzaferija

VIOLETA BELJIĆ KUŠIĆ

poznata je kao novinska kolumnistica i arhitektica čiji su originalni i kreativni interijeri učestalo publicirani u časopisima, a možete se s njima susresti i u vrhunskim hotelima, kao npr. hotelu Dubrovnik na glavnom zagrebačkom Trgu. Odnedavno se njezina kreativnost preselila iz domene ograničene stečenom diplomom inženjera arhitekture - u sferu mode, tj. nakita.

Comments:DISQUS_COMMENTS

G.E.T. Report - arhiva

Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo:
- promo -