Dobro došli u
G.E.T. svijet!
- promo -
Utorak, 9. 6. 2020.

Art Camp 2020 na otoku Rabu

Piše:  Divan Teatar
Emma Martinjak Emma Martinjak

Pozivamo Vas na Art Kamp Rab 2020 u organizaciji Divan Teatra. Kroz sedam dana sedmosatnih radionica, imat ćete priliku susreti se s troje različitih voditelja, kružnim principom radionica imat ćete priliku susreti se s tri različita, međusobno povezana pristupa teatru koji na kraju čine jednu cjelinu zaključenu izvedbom na Rapskoj tvrđi.

Cilj kampa je razviti dramske kompetencije kako bi se polaznici mogli lakše i ugodnije baviti teatrom. Tako ćete poraditi na svojem javnom nastupu, samopouzdanju i kreativnosti. Također, radom na pojedinim segmentima dramskog izraza kao što su: artikulacija i govor, disanje, tijelo, pokret, lik te odnos između likova, dramska situacija i slično dobit ćete sve što je potrebno kako bi se jednog dana mogli baviti ovim poslom. Troje različitih voditelja pobrinut će se da steknete znanja i vještine iz raznih područja kazališne umjetnosti i glume kao takve. Ukoliko se spremate za upis na Akademiju dramske umjetnosti i već imate pripremljene monologe bit će nam jako drago da se podružite s nama. Ako pak Vaš cilj nije Akademija već usavršavanje znanja kojeg imate te ljubav prema radu na sebi i svojoj kazališnoj osobi, i više ste nego dobrodošli. Radionice su osmišljene da se prilagođavaju kako individualnim potrebama tako i grupi u cjelini.

Voditelji radionica su osobe različitih profesionalnih orijentacija veznih uz kazališnu umjetnost, sjedinjeni u zajedničkom cilju – PRENIJETI ZNJANJE.

Morana Foretić, akademska redateljica i dramaturginja provest će vas kroz svrhu disanja na sceni, svjesnosti vašeg tijela i otkrivanje vlastitog identiteta kako bi ste lakše prešli sve prepreke koje vam se nađu na vašem kazališnom putu.

Emma Martinjak će vam otkrit koliko je igra i improvizacija bitna pri stvaranju kazališnog čina. Također, naučiti ćete kako se koncentrirati i biti spremni stati na scenu a pritom biti kreativni i  sa razgibanim govornim aparatom.

Nakon što ste savladali prve dvije radionice, dolazite na satove glume kod redatelja Christiana Jalžečića, gdje ćete se baviti vašim dijalozima i monolozima, te ćete oblikovati vašu završnu prezentaciju, ali i kreirati svoj lik i naći najjednostavniji put do završenog i zaokruženog kazališnog čina.

Kamp traje sedam dana - svaki dan u trajanju od sedam sati s pauzom što uz javnu prezentaciju zadnji dan iznosi 50 punih sati radionice. U cijenu su uključena dva obroka, odnosno polupansion i smještaj u apartmanima.

Pružit ćemo Vam puno praktičnih savjeta ali i teorijske podloge koja omogućuje cjelovit pristup kazališnom izrazu.

Svi upiti i prijave vrše se na  divan.teatar@gmail.com

Comments:DISQUS_COMMENTS
Prev Next
- promo - zlatni sponzor
podržavamo: