Dobro došli u
G.E.T. svijet!
Petak, 30 Lipanj 2017

Tomislav Stiplošek Tomislav Stiplošek:

Kozlović time - vrijeme za prijatelje

Piše 
Kozlović time - vrijeme za prijatelje Foto: Silvija Munda

Jučer je u hotelu Esplanade Zagreb održan jedan od ljepših događaja ove godine. Naravno, riječ je o druženju vinarije Kozlović s prijateljima. Kako prijatelja ima mnogo, tako se i Oleander terasa vrlo brzo popunila. O kuhinji Ane Grgić stvarno je već skoro sve napisano; znamo da je njena kuhinja savršena - tako je bilo i ovaj put. Bilo je tu svega, od tartufa, sireva, voća pa sve do mesa sa žara kojeg su spremali na samoj terasi, a novi roštilj je sam po sebi atrakcija.

Kozlović time - vrijeme za prijateljeKozlović time - vrijeme za prijatelje

Kad sve to sljubite s više nego odličnim Kozlović vinima, ekipa ne može biti drugo do zadovoljna. Ujedno je to bila promocija Santa Lucije bijele 2015., ali kušati su se mogla baš sva njihova vina, a predstavili su i selekciju jakih pića te ekstra djevičansko maslinovo ulje s njihovog imanja.

Kozlović time - vrijeme za prijateljeKozlović time - vrijeme za prijatelje

Kozlović time - vrijeme za prijateljeDakle, cjelokupna priča više nego odlična. Kako ovo druženje i nije zamišljeno kao prezentacija za novinare, već kao druženje s prijateljima, neću o njemu previše ni pisati - bilo je odlično i to je to.

Međutim, ono što je mene potaklo da napišem ovih par rečenica jest sljedeće:

Dame i gospodo, svi koji ste bili na ovom događaju u Esplanadi, dobili ste pozivnice. Pa pobogu, pročitajte ih! Dakle, ne znam jeste li primijetili modnu usklađenost naših domaćina, a isto tako i hostesa. Ljudi su pazili na svaki detalj. Antonella i Gianfranco, bili ste savršeni, kapa do poda. Tako se to radi!

Antonella i Gianfranco / Kozlović time - vrijeme za prijateljeAntonella i Gianfranco / Kozlović time - vrijeme za prijatelje

Po stolovima su bili postavljeni narančasti detalji i pisalo je u pozivnici, dragi moji: dress code smart casual s nekim narančastim dodatkom.

dress code / Kozlović time - vrijeme za prijateljedress code / Kozlović time - vrijeme za prijatelje

Kozlović time - vrijeme za prijateljeAko su vam domaćini to napisali i zamolili vas, znači da je to njima važno, da žele tako i još više povezati ljude i ispričati neku priču. To znači da ne možete doći u kratkim hlačama i japankama, ali niti u elegantnim toaletama bez ijednog narančastog detalja. Tako pokazujete ili da niste pročitali pozivnicu ili da vas jednostavno nije briga; i jedno i drugo u najmanju je ruku - nepristojno. Da se taj događaj, kojim slučajem, odigravao u Londonu, pazili biste na to, jer vas neprimjereno odjevene ne bi pustili na događaj. Naravno da bračni par Kozlović nije oko toga radio problem; oni su ipak turistički jako osviještena vinarija (zadnje dvije godine pobjednici Bijelog grozda, nagrade u vinskom turizmu) pa su tako i ovog puta stavili svoje goste ispred svojih želja, ali možda im je, ipak, bilo malo žao.

Želimo biti veliki? E pa, puno malih sitnica čini veliku stvar.

Tomislav Stiplošek

Tomislav Stiplošek glavni je urednik G.E.T. Reporta i predsjednik udruge za kulturu stola G.E.T.

U 2016. godini FIJET Hrvatska u suradnji sa Zborom turističkih novinara HND-a dodijelio mu je priznanje za osobni doprinos popularizaciji i afirmaciji turističkog novinarstva te promicanje etičkih i profesionalnih standarda struke, koje dodjeljuje  u sklopu godišnje nagrade "Marko Polo".

More in this category: « Oprosti, Profesore!
- promo -

Iz G.E.T. Vodiča...

Restoran Arabela, Globočec Ludbreški
Restoran Arabela, Globočec Ludbreški