Podrumarov dnevnik - G.E.T. Report
Podrumarov dnevnik

Podrumarov dnevnik

Knjiga 1. „Podrumarov Dnevnik“, prva je knjiga od tri u ciklusu „Obiteljsko Vinogradarstvo i Podrumarstvo, autora Jovice Nikšića, osnivača i predsjednika INOVATIVNE INTERNET UDRUGE VINARA E-VINARSTVO. Više o udruzi na www.e-vinarstvo.com, te na facebook profilu.
Koncept Knjige-Priručnika, je napravljen tako da bude vaš jednostavni podsjetnik i pomagalo za samostalnu proizvodnju vina, osnovnu pripremu i testiranje sebe u kušanju vina, te dalje za pripremu i davanja svog vina na organizirana ocjenjivanja.
Neke odabrane dijelove knjige pratite kroz objave u nastavcima, a knjigu možete naručiti izravno od autora ili samostalno kod nakladnika. www.webknjizara.hr

Petak, 08 Travanj 2016

Buteljiranje vina

BUTELJE > Kupujte (po mogućnosti) nove butelje no i njih morate sami oprati, jer su stajale po pod utjecajem prašine i raznih drugih preparata koje se prodaju u trgovačkim agro-kućama i sl. prodajnim prostorima. Isto kao i čepovi, ali o…
Petak, 08 Travanj 2016

Filtracija vina

Spriprema za ocjenjivanje i/ili tržište (dio cijelog članka iz knjige) Prvo, filtracija vina NIJE NUŽNA, ako se isto vino koristi samo za osobne potrebe, tj. kada isto vino nije namijenjeno za registraciju i izlazak u prodaju. Tada je dovoljno provesti…
Četvrtak, 03 Ožujak 2016

Hladna stabilizacija vina

Svake Zime iskoristite lijepo hladno vrijeme, otvorite podrume i „pustite“ unutra besplatni proces hladne stabilizacije vina. Najjednostavniji proces J, no u mnogim podrumima se to ne može postići, jer su upravo dobri podrumi ukopani u zemlju i time izolirani. Poznato…
Subota, 06 Veljača 2016

Vinarstvo: sumporenje vina

Konačni obračun  (dio cijelog članka iz knjige)  pH i VINO Kad se spomene pH  vina većina će reći da se radi o kiselosti, no što je točno pH? Kemijski, vino je vodena otopina alkohola, ugljikohidrata, poli-fenola, organskih kiselina, dušičnih tvari,…
Nedjelja, 17 Siječanj 2016

Vinarstvo: analiza vina

Preporučit ću jednostavni postupak analize vina koju praktički može obaviti samostalno svaki vinar ili vam može odraditi onaj netko tko je više aktivan u tome te koji već ima sva sredstva i alate za provedbu takve analize.  Isto, osobno, provodim…
FaLang translation system by Faboba

Najave događanja

01
Lis2017
Blato, Dubrovnik, Zagreb: 6. Dani blatske lumblije

Blato, Dubrovnik, Zagreb: 6. Dani blatske lumblije

S ciljem promicanja i očuvanja...

02
Stu2017
Sabatina 2017. najava i obavijesti za vinare

Sabatina 2017. najava i obavijesti za vinare

27. međunarodni susret vi...

24
Stu2017
Zagreb VINOcom 2017

Zagreb VINOcom 2017

12. Zagreb VINOcom, međunarodn...

« »

G.E.T. Report internet časopis

Iz G.E.T. Vodiča...

Trapan Wine Station, Šišan
Trapan Wine Station, Šišan